1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

İstanbul'da 78 yılın 'sıcak' rekoru

Türkiye ve Avrupa sıcaktan kavruluyor. Türkiye'nin pek çok yeri bugün 40 derecenin üzerinde sıcaklığı yaşıyor. Gece de sıcak ve yüksek nem oranı nedeniyle zorlayıcı geçecek.

Özellikle Ege ve Akdeniz sıcaktan kavruluyor. İzmir'de kent içinde gölgede hava sıcaklığının 52 dereceyi bulduğu belirtiliyor. Bu sıcak havada bir parça serinlik için her yol deneniyor. Şemsiye açanlar, başının üzerinde buz parçaları ile dolaşanlara rastlamak mümkün.
Meteoroloji hava sıcaklığının hafta sonunda düşeceğini ancak bir hafta sonra yine aşırı sıcak hava dalgasının Türkiye'yi saracağını belirtiyor.

İSTANBUL'DA SON 78 YILIN EN SICAK GÜNÜ YAŞANIYOR

İstanbul’da bugün son 78 yılın en sıcak günü yaşanıyor. Kilyos’ta hava sıcaklığı saat 15.00’de 42.2 derece olarak ölçüldü.
İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul için çok ender görülen sıcak bir günün yaşandığını belirterek, "İstanbul’da bugün son 78 yılın en sıcak günü yaşanıyor. Kilyos’da hava sıcaklığı saat 15.00’de 42.2 derece olarak ölçüldü. İstanbul’da daha önceki haziran ayı rekoru 28 haziran 1982 günü 39.2 derece olarak ölçülmüştü" dedi.
Yıldırım, saat 15.00 itibarıyla hava sıcaklığının gölgede, Kilyos’ta 42.2, Göztepe’de 39.5, Sabiha Gökçen’de 40.3, Sarıyer’de 39.2, Samandıra 39.4 derece olarak ölçüldüğünü kaydetti. Hava sıcaklığının artmaya devam ettiğini ifade eden Yıldırım, günün ilerleyen saatlerinde sıcaklığın daha da artabileceğini bildirdi.

İdari izin bugün de sürecek

Avrupa ve Anadolu yakalarından gün boyunca 112 Acil Servise sıcak çarpmasıyla ilgili 42 başvuru olduğunu ifade eden Güler, bu başvuruların bir kısmının ev ve iş yerlerinde, bir kısmının da açık alanlarda sıcak çarpmasından rahatsız olanlardan geldiğini söyledi. Güler, bu kişilerden 12’sinin hastanelerde tedavi edildiğini, diğerlerinin ayakta tedavi gördüğünü bildirdi.

AA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2007 Çarşamba 16:57:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?