2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İstanbul'da adreslere standart geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Harita Müdürlüğünce, il genelinde adres sistemine standart ve otomasyon getirmek amacıyla "Adres Bilgi Sistemi" çalışması yürütülüyor.

Çalışma İçişleri Bakanlığı'na bağlı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce yürütülen Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) projesi kapsamında 2000 yılında başlatıldı.

Çalışma, "mevcut durumda il genelinde cadde ve sokak isimleri ile kapı numaralarının karışık olması, aynı sokak isminin bir ilçede birden fazla olması, aynı cadde ve sokakta birden fazla kapı numarası bulunması, her kurumda ayrı adres, isim ve bina numarası olmasının yol açtığı sorunları" ortadan kaldıracak. Çalışma, İstanbul'un 32 ilçesi ile 41 beldesinde yürütülüyor.

Çalışma ile cadde ve sokakların başlangıç ve bitişleri tespit edilerek, bina kapı numaraları yeniden düzenleniyor. Yapılan değişiklikler haritalara ve bilgi bankalarına kayıt edilerek resmi kurumların kullanımına hazır hale getiriliyor.

Çalışma kapsamında, İstanbul'da tüm sokak ve caddelerin giriş ve çıkışlarına cadde ve sokak isim tabelaları dikilmeye başlandı. Her ilçenin sokak isimlerini gösteren tabelalar farklı renkte olacak. İlçeler renk koduna göre sınıflandırılacak. Değişiklik yapılan sokak isimleri ve bina kapı numaraları eski ve yeni olarak bir süre birlikte kullanılacak.
a.a
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2007 Salı 13:05:30
Güncelleme :20 Şubat 2007 Salı 13:25:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?