4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

‘İstanbul’da da 5 kıza tecavüz etti’

Ankara’da 9 genç kıza tecavüz etmekten tutuklanan tenor Öğüt, geçen yıl İstanbul’da 18 yaşından küçük 5 genç kıza tecavüz etmiş

Ankara’da 18 yaşından küçüklerin de olduğu 9 genç kıza “nitelikli cinsel saldırı” suçundan tutuklanan, Devlet Opera ve Balesi’nden Şahin Öğüt’ün, geçen yıl da İstanbul’da yine 18 yaşından küçük beş genç kıza tecavüz ettiği ileri sürüldü.

Öğüt hakkında 7 yıl önce Hacettepe Üniversitesi öğrencisiyken bir genç kızın ırzına geçtiği gerekçesiyle dava açıldığı, ancak, hiç tutuklanmadığı ortaya çıktı.
Tecavüz sırasında tanınmamak için siyah kask taktığı öne sürülen Öğüt’ün yakalanmasının ardından, İstanbul’da geçen yıl aynı yöntemlerle tecavüze maruz kalmış genç kızların aileleri polise başvurdu.

Ankara’dan gelen kan örnekleriyle İstanbul’da yaşanan olaylar sonrası elde edilen örneklerin karşılaştırılması sonucu, İstanbul’da 5 tecavüz olayını da Öğüt’ün gerçekleştirdiği anlaşıldı.

Hiç tutuklanmamış
İstanbul Beşiktaş’ta oturduğu belirtilen Öğüt’ün 3 Mart 2007’de B.A.’ya, Nisan 2007’de Şişli’de Ş.U.’ye, yine aynı ay içinde Beşiktaş’ta E.Ş.’ye, Haziran 2007’de Şişli’de K.S.’ye ve Haziran 2007’de Güngören’de E.Y.’ye aynı yöntemle tecavüz ettiği tespit edildi. Kızların yaşlarının 18’den küçük olduğu ifade edildi. Bu arada Öğüt hakkında, Hacettepe Devlet Konservatuvarı’nda okuduğu dönemde, aynı üniversite öğrencisi bir kızın ırzına geçtiği iddiasıyla dava açıldığı, ancak, gözaltına alınıp tutuklanmadığı ortaya çıktı.

Yaptırımla karşılaşmadı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kayıtlarına göre, Öğüt’ün benzer bir suçu 2001’de de işlediği anlaşıldı. Öğüt’ün gözaltına alınmaması ve hakkında tutuklama gibi bir tedbir uygulanmaması, benzer eylemlerde bulunmasını kolaylaştırdı. Hacettepe Üniversitesi öğrencisi G.O.’ya tecavüz ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan Öğüt, uzun yıllar süren yargılaması süresince bir yaptırımla karşılaşmadı. Bu süreçte mağdurun şikâyetini geri çektiği, yargılamanın da Öğüt lehine geliştiği anlaşıldı.

Şikâyetçi olmuşlar
2001’de Öğüt’ten şikâyetçi olan Hacettepe Üniversitesi yetkilileri şunları söyledi: “Ceza alsaydı, tüm konservatuvarlardan atılacaktı. Kamu kurumlarında çalışamayacaktı. İş bulması zorlaşacak olan Ögüt, sanatçı kimliğini kullanarak bu kadar rahat hareket edemeyecekti. Ancak ceza almadı.”

Sanatçı tepkisi
Öğüt’ün Devlet Opera ve Balesi bünyesinde tenor olması, sanat camiasında da sıkıntı yarattı. Opera Solistleri Derneği Başkanı Tuncer Tercan, “Kendisini tanımıyoruz. Opera eğitimi almış olması ile bu olay birbirine karıştırılmamalı. Biz sanatçı kimliğimizden öte, insan olarak bu olaya çok üzülüyoruz” diye konuştu. Devlet Tiyatroları, Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı Başkanı Tamer Levent, “Ortada hastalıklı bir suç durumu var. Hangi meslekten olursa olsun, çocuklar açısından çok üzücü” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 10:19:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?