1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

İstanbul'da kültür-sanat

Grammy Ödülleri sahibi olan Chick Corea ve Türkiye'de ilk defa sahne alacak Bela Fleck, yarın Türker İnanoğlu Maslak Show Center'da (TIM) caz severlerle buluşacak.


Piyanonun en büyük isimlerinden birisi olan Chick Corea ve Banjo'su ile caz müziğine yeni bir soluk getiren Bela Fleck, birlikte kaydettikleri 2007 tarihli albümleri "The Enchantments"ın turnesi kapsamında İstanbul'da sahne alacak.

Pop ve Latin müzik sanatçısı Enrique Iglesias da yarın Abdi İpekçi Arena'da konser verecek.

Iglesias son albümü "Insomniac"ın dünya turnesi kapsamında vereceği konserde yeni albümünden parçalar seslendirecek.

Ayrıca, usta cazcı Ravi Coltrane yarın, Cemal Reşit Rey Konser Salonunda cazseverlerle buluşacak.

Dünyaca ünlü piyano virtüozu Alfredo Perl, "İstanbul Resitalleri" kapsamında 7 Kasım Çarşamba günü Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda konser verecek.

Tony Macalpine, Billy Sheehan ve Virgil Donati, 4 Kasım pazar günü Balans Performance & Music Hall'da konser verecek.

Hyejin Son, 6 Kasım salı günü Avusturya kültür Ofisi'nde piyano dinletisi sunacak.

Son, konserde J.S. Bach, J. Brahms ve L. Berio'dan eserler seslendirecek.

Türkiye'nin üç büyük sanatçısı, Ajda Pekkan, Nilüfer ve Sezen Aksu, 5 Kasım Pazartesi günü İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda konser verecek.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın (TEGV) "Bir çocuk değişir, Türkiye değişir" projesi kapsamında ilk defa aynı sahnede bir araya gelecek sanatçılar, unutulmaz şarkılarını, çocuklara eğitim desteği sağlamak için söyleyecek.

Howard Griffiths'in yönettiği Burhan Öcal'ın solist olarak katıldığı "Alla Turca", yarın AKM'de müzikseverlerin karşısında olacak.

Tuluyhan Uğurlu Senfoni Türk ise 5 Kasım Pazartesi günü Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) sahne alacak.

Burçin Büke, 6 Kasım Salı günü Enka Oditoryumu'nda sahneye çıkacak.

Gencay Gürün Tiyatrosu, sistem içinde ayakta kalmaya çalışan 3 yetimin başından geçen olayların anlatıldığı "Çıkmaz Sokak Çocukları" adlı oyunla 8 Kasım Perşembe günü perdelerini açacak.

Amerikalı yazar ve yönetmen Lyle Kessler'in eserinden tiyatroya uyarlanan ve Gencay Gürün'ün yönettiği oyunda, Cüneyt Türel, Ömer Akgüllü ve Serhan Arslan rol alıyor.

"Yalansız, yalın ve gerçekten tiyatro" sloganıyla yola çıkan İstanbul Halk Tiyatrosu, ilk oyunu "Can Tarlası"nı 4 Kasım Pazar günü Beşiktaş Kültür Merkezi'nde sahneleyecek.

Başrollerini Dolunay Soysert, Levent Üzümcü ve Yıldıray Şahinler'in paylaştığı oyun, ülkedeki şiddet kasırgasının boyutlarını ve nedenlerini araştıran 11 kısa oyundan oluşuyor.

"İyi Ki Varsın" adlı oyun da aynı gün Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

Onur Bayraktar'ın yazdığı ve oyunculuğunu Ahu Türkpençe ile paylaştığı tek perdelik oyunda, çoğu zaman mutluluğun aslında hemen yanı başında olduğunu fark edememiş bir kadının, yeni tanıştığı bir adam sayesinde aslında hayata bağlanmak için çok da büyük şeylere ihtiyacı olmadığını fark etmesini ve yeniden mutlu olabilmenin tadını çıkarışını anlatıyor.

"Kral Dairesi" adlı oyun, 6 Kasım Salı günü Oda Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

AKM Aziz Nesin Sahnesi'nde ise aynı gün "Leenane'in Güzellik Kraliçesi" adlı oyun izleyiciyle buluşacak.

Martin McDonagh'ın yazdığı oyunda, Sumru Yavrucuk, Rüçhan Çalışkur, Hakkı Ergök ve Yurdaer Okur rol alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Şehir Tiyatroları Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde ise 7 Kasım Çarşamba günü "Bernarda Alba'nın Evi" adlı oyun sahnelenecek.

"19. İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali", 7-14 Kasım tarihleri arasında Fransız, İtalyan ve Alman kültür merkezlerinde gerçekleştirilecek.

Kurmaca, canlandırma, belgesel ve deneysel dallarında toplam 250 kısa filmin yer alacağı festival kapsamında, birçok yerli ve yabancı konuğun hazır bulunacağı gösterimlerde, yönetmenler filmlerinden sonra seyirciden gelecek soruları yanıtlayarak, ülkelerindeki sinema çalışmaları hakkında bilgi verecek.

Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden "Efes Pilsen Blues Festivali" bugün başlayacak etkinliklerle, 11 Aralık gününe kadar devam edecek.

Bu yıl 18'incisi düzenlenen festivalde, geleneksel ve modern etkileşimlerini kendine has bir üslupla karıştırıp özel bir dil yaratan Bernard Allison, mızıka, gitar ve zili aynı anda çalan, adeta tek kişilik bir orkestra olan Adolphus Bell, şarkı sözü yazarı ve gitarist olmasının yanı sıra sesiyle ve anlattığı hikayelerle blues sevenleri büyüleyen John Premier sahne alacak.

İstanbul Modern Sinema'nın "Yeni ve Bağımsız" film bölümünde 7-11 Kasım günleri arasında belgesel yönetmenleri Peter Brosens ve Jessica Woodworth'un "Khadak" filmi gösterilecek.

Osmanlı Bankası Müzesi'nde ise "Toplumsal Hafıza/Belgesel Sinema" bölümü altında 8 Kasım Perşembe günü Tülay Akça'nın yönettiği "Mevlana Celalettin-i Rumi" belgeseli gösterilecek.

18 İspanyol dansçıdan oluşan "Fuego", 7 Kasım Çarşamba günü TİM'de performans sergileyecek.

Koreograf İlyas Odman'ın yaklaşık iki senedir değişik materyallerin günlük fiziksel kullanımlarını ters yüz ederek geliştirdiği solo dans tiyatrosu "Cam adamlar", 5 Kasım Pazartesi günü Garajistanbul'da sahnelenecek.

Galata Kulesi ve civarında 3 Kasım Cumartesi günü 11.00-23.00 saatleri arasında, 30'a yakın mekanda 100'ü aşkın sanatçı ve esnaf, el ele verip çeşitli projeler sergileyecek.

aa
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2007 Cuma 14:40:53
Güncelleme :2 Kasım 2007 Cuma 14:43:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?