1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

İstanbul'da kültür-sanat

Çağan Irmak'ın ilk filmi "Bana Şans Dile" gösterimde...


Yönetmen Çağan Irmak'ın ilk sinema filmi "Bana Şans Dile" gösterime girdi.


Aksiyon ve gerilim türünün Türkiye'deki ender örneklerinden olan filmde, gençlerin, aile içi şiddet, sevgisizlik ve iletişimsizlik sonucu saptıkları yanlış yollar anlatılıyor.

Gösterime giren bir diğer film "Bitirim İkili 3". Brett Ratner'in yönettiği, Chris Tucker ve Jackie Chan'ın başrolleri paylaştığı devam filminde, iki zıt kutuplu kahramanın bu defa Fransa'da suçlulara karşı verdikleri mücadeleler konu ediliyor.

Yönetmenliğini Neil Jordan'ın üstlendiği ve Jodie Foster, Terrence Howard'ın rol aldığı "İçimdeki Yabancı" sinemaseverlerle buluştu. Filmde, uğradığı saldırı sonucu nişanlısını kaybeden genç bir kadının adaleti kendisinin sağlamaya çalışmasıyla ilgili gerilim yüklü intikam öyküsü anlatılıyor.

Matthew Vaughn'un yönettiği ve oyunculuğunu Claire Danes, Robert De Niro, Michelle Pfeiffer ve Sienna Miller'ın paylaştığı "Yıldız Tozu" da vizyona giren filmler arasında.

Gösterime giren bir diğer film ise "Dehşet Odası". Yönetmenliğini Roland Joffe'nin yaptığı filmin baş rolünde ise "24" dizisiyle tanınan Elisha Cuthbert yer alıyor.

Filmde, seri katil tarafından kaçırılarak tanımadığı bir taksi şoförü ile aynı odaya kapatılan ünlü manken Jennifer Tree'nin maruz kaldığı işkenceler, hapsedildikleri yerden kaçma çabaları sonucu ikilinin birbirine yakınlaşması ile yaşanan olaylar ele alınıyor.

İstanbul Modern Sinemada,"Ro-mania!" başlığı altındaki film gösterimleri başladı.

Ayrıca, program kapsamında düzenlenecek "Romanya Sineması Üzerine" adlı söyleşiye Rumen film eleştirmeni Alex Leo Serban'ın yanı sıra Türkiye'den sinema eleştirmeni Necati Sönmez ve Romanya'dan konuk bir sanatçı katılacak.

10. Uluslararası İstanbul Bienalı kapsamında düzenlenen "Uykusuz Gece" etkinliği çerçevesinde Osmanlı Bankası Müzesi Sinemasında yarın film gösterimleri düzenlenecek.

Osmanlı Bankası Müzesinin, Belgesel Sinemacılar Birliği ile işbirliği içinde gerçekleştirdiği etkinlik kapsamında Osmanlı Bankası Müzesi'nde 2006-2007 sezonunda en çok beğenilen filmler ücretsiz izlenebilecek.

Ayrıca Bienal kapsamında Santralistanbul'da da film gösterimleri düzenlenecek.

"Leyla ile Mecnun" müzikali, 10 Ekim çarşamba günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde izlenebilecek.

"Sersemler Evi" adlı oyun 9 Ekim salı günü Atatürk Kültür Merkezi Oda Tiyatrosu'nda seyircinin karşısına çıkacak.

İngiltere'de vücut ve mask tiyatrosu projeleri üreterek dünya çapında şöhretli oyunlar tasarlayan rejisör Toby Wilsher, daha önce Hollanda'da tasarlayıp sahnelediği "sessiz komediyi" İstanbul'a taşıyarak Türk izleyiciler için yeniden kurguladı.

Ferhan Şensoy "Fername" adlı tek kişilik oyunuyla, 7 Ekim pazar günü Kadıköy Halk eğitim Merkezi'nde seyirci karşısına çıkacak.

Yeni Kuşak Tiyatrosu'nun "Şeylerin Şekli" adlı oyunu 10 Ekim çarşamba günü Akbank Sanat'ta sahnelenecek.

"Swing a la Turc" ile Önder Focan yarın Nardis'te sahne alacak. Focan'ın önümüzdeki ay piyasaya çıkacak yeni albümüyla aynı adı taşıyan projede, bir öncekilerden farklı olarak otantik Türk müziği enstrümanı olan ney kullanılıyor.

Milano Senfoni Orkestrasının kurucusu Piyanist Marcello Abbado ile keman virtüözü Alessandra Farro, bugün İtalyan Kültür Merkezi'nde sahne alacak. İkili, "Eski İtalyan Sonatları"nı seslendirecek.

Bimeras Kültür Vakfı tarafından düzenlenen "Uluslararası İDANS Çağdaş Dans Festivali" kapsamında 8 Ekim pazartesi günü Boğaziçi Üniversitesi'nde Filistin'in yetiştirdiği Ud ustalarından Joubran Trio konser verecek.

İsmet Yedikardeş'in "Mardin Medeniyetler Kapısı" adlı resim sergisi, 7 Ekim pazar günü Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşacak.

"10. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali" kapsamında film gösterimleri İtalyan Kültür Merkezi, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Beyoğlu Sineması, Nazım Hikmet Kültür Merkezinde devam ediyor.

"Uluslararası İDANS Çağdaş Dans Festivali" kapsamında 7 Ekim pazar günü Garajistanbul'da Tadashi Endo, "1.9.4.7" adlı dans gösterisi sunacak. Butoh dansının en başarılı örneklerinden olan Endo'nun bu eseri, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Japonya'da ortaya çıkmış deneysel bir dans formu.

Festival kapsamında, ayrıca Garajİstanbul'da yarın ve 7 Ekimde, araştırma ve performatif sunumların yer alacağı "Çağdaş Dansta Solo" başlıklı uluslararası bir akademik konferans gerçekleştirilecek.

J.K. Rowling'in çok satan çocuk romanı "Harry Potter"ın yeni macerası "Ölüm Yadigarları" 9 Ekim'de Türk okuyucuyla buluşacak.

Serinin yedinci ve son kitabı "Harry Potter ve Ölüm Yadigarları"nda, altıncı kitabın sonunda yarım kalan görevlerini tamamlamak için yola çıkmaya hazırlanan Harry ve arkadaşlarının yeni maceraları konu ediliyor.

Ayşe Kulin'in "Veda-Esir Şehirde Bir Konak" adlı kitabı, Everest Yayınlarından piyasa sunuldu.

Remzi Kitabevi'nden çıkan Hikmet Özdemir'in kaleme aldığı "Üç Jöntürk'ün Ölümü-Enver, Cemal, Talat" adlı kitap, bilinmeyen belgelerle Talat, Cemal ve Enver paşaların ölüme yolculuklarına ışık tutuyor.

Jules Verne'in yazdığı "Bayrağa Karşı" adlı kitap, İthaki Yayınları'ndan piyasaya sunuldu.

aa
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 13:06:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?