1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

İstanbul'da kültür sanat

Pink Martini, 30-31 Ekim günlerinde TİM Maslak Show Center'da konser verecek.


"Sympathique" ve "Hang on Little Tomato" albümleri ile altın plak kazanan Pink Martini, yeni albümleri "Hey Eugene!"nin dünya turnesi kapsamında vereceği konserde, Samurayların aşk şarkıları, 1930'ların Küba müziği, Fransızca şansonları ve Brezilya sokak şarkılarından örnekler sunacak.

Muammer Ketencoğlu ve Kadın Sesleri Topluluğu, bugün Mecidiyeköy Kültür Merkezi'nde konser verecek. Sanat yönetmeni ve akordeon sanatçısı Muammer Ketencoğlu'nun Anadolu'dan kadınlarca yakılmış türküleri seslendirmek üzere 17 kadın sesini bir araya getirerek oluşturduğu topluluk, "Anadolu'dan Kadın Ağzı Türküler" konserinde, Anadolu'nun her yanından kadınlarca yakılmış Türkçe, Kürtçe, Rumca ve Ermenice türküler söyleyecek.

İngiliz grup Anathema, bugün Yeni Melek Gösteri Merkezi'nde müzikseverlerle buluşacak. Metal müziğin Avrupa ekseninde özellikle de Türkiye, Polonya ve Macaristan gibi Doğu Avrupa ülkelerinde geniş kitlelere yayılmasında büyük katkıları olan, deneysel ve yaratıcı tarzını her albümde geliştiren grup, yeni albümleri ile hayranlarının karşısına çıkacak.

İstanbul Jazz Center, Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında 27 Ekim'e kadar piyanist şarkıcı Dena Derose'a ev sahipliği yapacak. Shirley Horn'dan bu yana gelmiş geçmiş en iyi piyanist şarkıcı olarak gösterilen 3 Grammy ödüllü Derose'a konserde, basta Kağan Yıldız, davulda Ateş Tezer eşlik edecek.

Konserler kapsamında, Eliane Elias da 30-31 Ekim günlerinde "Tribute to Bill Evans" ile İstanbul Jazz Center'da sahne alacak.

Elektronik ve alternatif müzik dinleyicilerinden büyük ilgi gören "Phonem My Miller", 1-10 Kasım günleri arasında Garajistanbul, Babylon, Otto Santral, Dirty ve İstanbul Modern'de gerçekleştirilecek.

"By'Rock 2007 Destek Festivali", 29 Ekim pazartesi günü Yedikule Zindanları'nda gerçekleştirilecek. Gün içinde mini golf, bungy jumping, trambolin, salto, çarşı pazar, çeşitli oyun aktiviteleri, grafiti sanatı gibi alan etkinliklerinin yer aldığı ve pop-rock tarzında konserlerin düzenleneceği festival, müzikseverlere popüler ve en iyi sesleri bir arada izleme olanağı sunacak.

Festival kapsamında, Okay Temiz Ritim Atölyesi, genç jenerasyonun severek dinlediği isimlerden 4 Yüz, Cüneyt Çakım, Mişa, Kafein ve sürpriz sanatçıların yanında, yaptıkları müziklerle gençlerin ve tüm Rock sevenlerin son dönemlerde dikkatini çeken albüm çalışmaları içerisinde bulunan Hücre, Hakuna, 80 Kalibre, 128 Mb, Dirty Black, Spatyom isimli müzik gurupları sahne alacak. Festivalden elde edilen gelir şehit ailelerine bağışlanacak.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından 27 Ekim-4 Kasım 2007 tarihleri arasında düzenlenecek olan 26. İstanbul Kitap Fuarı, yazar okur buluşmaları, söyleşiler, dinletiler ve çeşitli konulardaki sergiler ile birçok kültürel etkinliğe sahne olacak.

Bu yıl yaklaşık 500 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek fuarda, kültür etkinlikleri ve imza günlerinde konuk yazarlar, sanatçı, bilim insanı, gazeteci kitapseverlerle buluşma imkanı bulacak.

TÜYAP Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen ve İstanbul'un en geniş alanda düzenlenen sanat fuarı olma özelliği taşıyan ARTİST 2007-17. İstanbul Sanat Fuarı, 26. İstanbul Kitap Fuarı'na paralel olarak düzenlenecek.

Bünyesinde sanat galeri, bağımsız gruplar ve üniversitelerin çalışmalarının yer alacağı fuara bu yıl 100'e yakın sanat kurumu katılacak.

Bu yıl ilk kez İstanbul Sanat ve İstanbul Kitap Fuarı ortak "Akdeniz" temasıyla buluşacak. Bu tema çerçevesinde, İstanbul Sanat Fuarı bünyesinde Uluslararası Plastik Sanatları Derneği (UPSD) tarafından "Akdenizlilik ve Gurbet" sergisi düzenlenecek.

Ayrıca küratörlüğünü Maurizio Vanni'nin üstlendiği İtalyan Kültür Merkezi tarafından düzenlenen "Sınır İşaretleri/İnsan Ben'inin Tekrar Fethi" resim sergisi de 17. İstanbul Sanat Fuarı kapsamında gerçekleştirilecek.

Metin And onuruna Sabri Koz tarafından hazırlanan "Onur Yazarı" kitabından metinlerin ve yaşamından kesitlerin yer aldığı fotoğraflardan oluşan bir serginin de yer alacağı fuarda, ayrıca "Cevdet Kudret 100 Yaşında" isimli fotoğraf, biyografi ve eserlerinden metin parçalarının yer aldığı sergi de bulunuyor.

Fuar kapsamında gerçekleştirilecek diğer sergiler ise Akdeniz ülkelerinin şiirlerinin yer aldığı "Şiirlerle Akdeniz", Attila Durak "Ebru Sergisi", "Belleklerdeki İstanbul", "Bir dönemin geleneksel pul sergisi", "14. Balkanfila Pul Sergisi", Che Guevara'nın ünlü fotoğrafçı Alberto Korda tarafından çekilmiş 20 fotoğrafını içeren "Viva Che", "Anadolu'da Yolculuk/Faruk Akbaş Fotoğraf Sergisi" olacak.

Şili Büyükelçiliği iş birliği ile 1-6 Kasım tarihleri arasında İstanbul Modern Sinema'da "Çağdaş Şili Sineması" düzenlenecek.

İstanbul Devlet Tiyatrosu Cevahir Sahnesinde 30 Ekim salı günü, ölümünün 100. yılında çağdaş dram sanatının kurucusu Anton Çehov'un yazdığı "Çok Yaşa Komedi" adlı oyun sergilenecek.

Oda Tiyatrosu'nda ise aynı gün "Yangın Duası" adlı oyun sahnelenecek. Türk tiyatrosunun genç yaratıcılarından, "Adamlar" ve "Op'la Zo'nun Dramı"nın yazar ve tasarımcısı Berkun Oya, son eserinde, "boşluğa karışmak", "kaybolmak" ve "ölmek" üzerine çizgi üstü bir fantezi kuruyor.

"Karşılaşmalar" adlı oyun bugün Oyuncular Kahvesi Cem Safran Sahnesi'nde sergilenecek.

"Meyhanede" adlı oyun, bugün Getronagan Cep Sahnesi'nde izleyici ile buluşacak.

Achille Campanile'nin "Zavallı Piero" adlı oyunu, bugün İtalyan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

"Bir Tenor Aranıyor" adlı opera bugün Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) sanatseverlerle buluşacak.

"Carmen" operası 30 Ekim salı günü AKM'de sahnelenecek. 4 perdelik opera, özgün dilde yorumlanacak.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası bugün, Sevin ve Mükkerem Berk'i anma kapsamında "Cumhuriyet Konseri" verecek. "Yunus Emre Oratoryosu" ise yarın Süreyya Operası'nda seslendirilecek.

aa
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2007 Pazartesi 14:39:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?