1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

İstanbul'da okul trafiği

İstanbul'da yeni eğitim ve öğretim yılının ilk gününde trafikte herhangi bir yoğunluk yaşanmaması için belediye ve polis ekipleri alarma geçti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Genel Sekreter Mesut Pektaş, Ulaşım Daire Başkanı Muzaffer Hacımustafaoğlu, İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan ve trafikten sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Suat Erkin, Afet Koordinasyon Merkezinde (AKOM) bir araya gelerek kameralardan trafik akışını izlediler ve tıkanan noktalara müdahalede bulundular.

Kent genelindeki trafik, saat 06.00'dan itibaren AKOM'dan 175 kamerayla izleniyor. Buna göre, sabah 06.45'ten itibaren kentin her iki yakasında TEM ve E-5 Karayolu katılım noktalarıyla E-5 üzerinde Avcılar, Şirinevler, İncirli, Merter, Topkapı ve Altunizade'de, TEM'de Kavacık Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yönünde ve Maslak-Ayazağa istikametinde trafik yoğunluğu gözleniyor. Cevizlibağ'daki trafik kazasının yoğunluğu arttırdığı dikkat çekiyor.
Trafikteki tıkanan noktalarda incelemelerde bulunmak üzere Mesut Pektaş ve Muzaffer Hacımustafaoğlu 2 helikopterle havadan da denetim yaptı.

İstanbul'da 2 bin 582 okulda 2 milyon 322 bin 767 öğrencinin okula başladığı eğitim yılının ilk gününde 16 bin okul servis aracı trafiğe çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, trafikte sorun yaşanmaması için aldığı şu tedbirleri uyguluyor:

“Memurlar mesaiye saat 09.00'da başlayacak. İlk 3 gün İETT, özel halk otobüsleri, vapurlar, deniz motorları, metro ve hafif metro, sabah 06.00-10.00 ile öğleden sonra 16.00-20.00 saatleri arası ücretsiz olarak hizmet veriyor. Küçükçekmce-Topkapı arasında çalışan metrobüs ile Edirnekapı-Sultançiftliği hafif metrosu bu sabahtan itibaren yolcu taşımaya başladı. Her iki hatta bir hafta ücretsiz, yılbaşına kadar ise yüzde 50 indirimli yolculuk yapılacak. İETT, 800 ek otobüs seferi koydu. İDO da kış tarifesine geçerek ek sefer koydu. Okul servis araçları Asya ve Avrupa yakasında arabalı vapurlardan öncelikle yararlandırılıyor. Trafik akışını sağlamak için ana arterlerdeki 833 okul, 154 kavşakta 3 bin 68 polis görev yapıyor. Ayrıca, ana arterlerde 1037 zabıta memuru da emniyet personeline yardımcı olmak için 155 okul ve 48 kavşakta görev yapıyor. Yollarda olabilecek hasarlı kazalara anında müdahale edebilmek için çeşitli güzergahlarda çekiciler hazır bekletiliyor.”

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 09:56:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?