1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

İstanbullu'ya lodos uyarısı

Valilik, İstanbul'un hafta sonu soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceğini belirterek, vatandaşları olası lodos fırtınasına karşı uyardı

Marmara Bölgesi'nin hafta sonu soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği bildirildi. 

İstanbul Valiliği İl Afet Yönetim Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan son meteorolojik uyarı raporuna göre, Marmara Bölgesi'nin hafta sonu Orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği belirtildi. 

Açıklamada, bugün bölge genelinde ve yarın da İstanbul'un da içinde bulunduğu Marmara Bölgesi'nin güney ve doğusunda kuvvetli olacak yağışların, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde görüleceğinin tahmin edildiği kaydedildi. 

Hava sıcaklıklarının bugün İstanbul'da görülecek kuvvetli lodosla birlikte 2-4 derece artacağı, akşam saatlerinden itibaren de karayel ile birlikte hissedilir derecede azalacağının tahmin edildiği dile getirilen açıklamada, yağışların hafta başında da devam etmesinin beklendiği bildirildi.
Bugün İstanbul'da hava sıcaklığı en yüksek 16, en düşük 10 derece olacak. Yağış yarın da sürecek, hava sıcaklığı ise en yüksek 13, en düşük 8 derece olacak. İstanbul'da yağışlı havanın çarşamba gününe kadar süreceği belirtildi.
Fırtınaya dikkat!
Yapılan açıklamada vatandaşlar, 10-12 Kasım tarihlerinde etkili olacak sağanak yağış ve bugün etkili olacak lodos fırtınası nedeniyle de uyarıldı.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2007 Cumartesi 13:08:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?