1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

İstanbul'u perşembe poyraz serinletecek

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul’da yarın 38-39 derece civarında sıcaklık beklendiğini bildirdi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul’da bugün şu ana kadar sıcaklıkların 35 derece civarında seyrettiğini ifade ederek, saat 17.00’den sonra sıcaklıkların 1-2 derece artmasını ve maksimum seviyeye çıkmasını beklediklerini söyledi.

Kentte nem oranının sabah saatlerinde yüzde 50-60 civarında oluştuğunu, öğleden sonra ise yüzde 30’lara düştüğünü ifade eden Yıldırım, "Bugün öğleden sonraki düşük nemin akşam saatlerinden itibaren yüzde 60’a çıkması bekleniyor. Bu akşam İstanbulluları bunaltıcı bir hava bekliyor" dedi.

Yıldırım, İstanbul’da yarın sıcaklığın artacağını belirterek, "Yarın İstanbul’da 38-39 derece civarında sıcaklık bekliyoruz. Perşembe gününden itibaren ise kuvvetli poyrazla birlikte İstanbul’daki sıcaklar tekrar mevsim normallerine, 30 derece civarlarına düşecek. Poyrazın İstanbullulara serinletici etkisinin olacağını bekliyoruz" diye konuştu.

Mustafa Yıldırım, yarın İstanbul’da yüzde 25-30 civarında nem beklendiğini de dile getirerek, hafta sonuna kadar yağış beklenmediğini ve rüzgarın kuvvetli bir şekilde eseceğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2007 Salı 17:06:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?