1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

İstanbul'un 84. kurtuluş yıldönümü

İstanbul'un kurtuluşunun 84. yılında düzenlenen törenler, Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı. Sabah saatlerinde Anıt çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, K-9 köpekleri de görev başındaydı. 

İstanbul'un kurtuluşunun 84. yılı nedeniyle düzenlenen törene, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, siyasi partilerin temsilcileri, kamu kurumlarının temsilcileri ve askeri erkan katıldı. 

Tören öncesi alınan yoğun güvenlik önlemi ise dikkatlerden kaçmadı. Görevlilerin çelenkleri bile dedektörle aradığı görülürken, K-9 köpekleri de görev başındaydı. Anıtın hemen yanına bomba uzmanları tarafından yerleştirildiği görülen sinyal engelleyici cihaz ise dikkatlerden kaçmadı. 

Anıta, İstanbul Valisi Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ve Garnizon Komutanı Orgeneral İsmail Koçman tarafından çelenk konuldu. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'ın anıt defterini imzalaması ile son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 12:18:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?