2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İstanbul'un semt semt suç haritası

Son aşayiş raporu, kentteki suç oranlarının endişe verici noktaya geldiğini ortaya koydu. Gasp ve yankesicilikte Beyoğlu, cinayette Zeytinburnu, hırsızlıkta Beşiktaş, kapkaçta Topkapı başı çekiyor

İSTANBUL Asayiş Şube Müdürlüğü’nün hazırladığı “2006 Yılı Asayiş Raporu” ilçe ilçe suç haritasını ortaya koydu. Rapora göre gasp ve yankesicilikte Beyoğlu, cinayette Zeytinburnu, hırsızlık olaylarında Beşiktaş, kapkaç olaylarında ise Topkapı ilk sırada yer aldı. Kapkaçta lider olmak için lüks otomobiller kullanan zanlıların her olaydan sonra otomobil değiştirdiğine de dikkat çekildi. Hırsızlık ve oto hırsızlıklarında ise özellikle lüks semtlerde yoğunluk olduğu belirtildi. Takipli hırsızlıkları ile yaz aylarında yoğunlaşan evden hırsızlıklarda ilk sıralarda Beşiktaş ve Şişli’nin geldiği ifade edildi.

İŞ ÇIKIŞLI TAKİP

Hazırlanan raporlarda yapılacak değerlendirmeler ile suçların aydınlatılması için yollar araştırılacak. Raporda özellikle Şişli ve Beyoğlu’nda iş çıkışı takipli gasp olaylarının yaşandığına, Beşiktaş’a eve kurye ya da postacı gibi girilerek hırsızlık yapıldığı kaydedildi. Ümraniye ve Kağıthane’de ise takipli kurye gaspları ile kuyumcu gaspları ağırlıklı olarak görülüyor.

Cinayet olayları incelendiğinde ise suç oranlarında Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa ilk sıralarda yer alırken, Esenler, Avcılar ve Küçükçekmece ilçeleri bunları takip ediyor.

OTO HIRSIZLIĞI REVAÇTA

En çok işlenen suçlar arasında ilk sırada 32 bin 892 ile oto hırsızlığı, ikinci sırada ise 24 bin 949’la evden yapılan hırsızlık yer aldı. Otomobillerdeki güvenlik sistemlerinin artması, ev hırsızlığı oranlarının artmasına yol açtı. Özellikle lüks semtlerde evden anahtar çalınmak suretiyle oto hırsızlığı yapıldığını belirtiliyor.

KAMERALAR ETKİLİ

Özellikle alışveriş merkezlerinde takipli kapkaç ve oto hırsızlığı dikkat çekiyor. İş yeri soygunlarında ise alışveriş merkezlerindeki güvenlik tedbirleri ve kameralar olayları çözmekte etkin rol oynuyor.

HAVALİMANINDA KAPKAÇ

Yankesicilik olaylarında Beyoğlu ve Eminönü gibi yoğun semtlerde artış var. Kapkaç olaylarında lider semtler ise şöyle: Topkapı, Şişli, Beşiktaş, Maltepe ve Kartal. Kapkaç olaylarında daha çok çocuklar kullanılırken, çoğunlukla yurtdışından gelen vatandaşların havalimanında kapkaça uğradıkları belirtildi.
Akşam
Yayın Tarihi : 12 Mart 2007 Pazartesi 08:53:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?