1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Jandarmadan uyuşturucu operasyonu

İstanbul genelinde gençlere uyuşturucu madde satan bir şebekeye yönelik yapılan 8 ayrı operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. Eş zamanlı operasyonlarda çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. 

Edinilen bilgiye göre, İstanbul genelinde gençlere uyuşturucu satışı yapan Yalçın Y. liderliğindeki çeteyi tespit eden İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyon başlattı. 4 ay boyunca yapılan takibin tamamlanmasının ardından 8 ayrı adrese eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, örgüt lideri Yalçın Y. ile Mesut G., Yaşar G., Ayşe G., Özcan D., Kemal B., Muhammet E., Ertunç G. ve Ercan E. adlı şahıslar suçüstü yakalandı. 

Şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda; özellikle okul önlerinde satılmak üzere poşetlenmiş 20 adet esrar, 10 gram esrar, 2 adet poşetlenmiş kenevir tohumu, çok sayıda uyuşturucu satmak amacıyla kullanılan kilitli küçük poşet ele geçirildi. 

Adli makamlara sevk edilen 9 şahıstan 7'si tutuklanırken, Ayşe G. ve Yaşar G. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 15:16:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?