1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Kaçak ilaç operasyonu

Kaçak yollardan Türkiye'ye sokulan ve estetik cerrahi ile yarış atlarında doping amaçlı kullanılan ilaçların da aralarında bulunduğu 400 bin YTL değerinde 14 bin 36 adet ilaç ele geçirildi. Olayla ilgili biri estetik uzmanı 6 kişi gözaltına alınırken, ilaçların çeşitli güzellik merkezlerine pazarlanmak istendiği ileri sürüldü. 

Kaçak ilaçların yasadışı yollarla Türkiye'ye sokulduğu ihbarı alan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Üsküdar ve Bakırköy'de tespit ettiği 2 ayrı depoya baskın düzenledi. Depolarda yapılan aramalarda çoğu kaçak olmak üzere 13 bin 219 ampul ilaç, 429 adet plastik şişe içerisinde ilaç, 640 adet cam flakon halinde ilaç, 748 kutu halinde ilaç, bin 550 adet matkap ucu, 12 şişe içki ile birlikte 2 adet suçta kullanılan binek otomobile el konuldu. 

İlaçların kaçak olduğunun anlaşılması üzerine G.Ö.A, M.B. ve M.E. ile birlikte 6 kişi gözaltına alındı. M.B. tarafından temin edildikten sonra Türkiye'ye kaçak yollarla sokulduğu anlaşılan ilaçların özellikle güzellik merkezlerine pazarlandığı ileri sürüldü. Operasyonda gözaltına alınan G.Ö.A.'nın estetik uzmanı olduğu ve bir dönem güzellik merkezi işlettiği ortaya çıktı. Kaçak ilaçlar arasında yarış atları için getirilen doping ilaçları da yer alıyor. 

Mali Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan zanlılar, bugün Üsküdar ve Bakırköy adliyelerine sevk edildi.
iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2007 Çarşamba 17:24:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?