2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Kadir Gecesi'nde teröre lanet

Kadir Gecesi'nde İstanbul'daki camiler dolup taşarken, yapılan programlarda şehitler için dua, teröristler için ise lanet okundu.


Kadir Gecesi nedeniyle akşam saatlerine doğru camiilerde yerini almaya başlayan kadın, erkek, çocuk, ihtiyar binlerce kişi, gözyaşı dökerek dua etti. Coşkulu kalabalık, teravih namazı öncesinde camiilerin avlularını dolup taşırdı. Camiilerde kılınan teravih ve tesbih namazından sonra, Şırnak'ta ve diğer illerde şehit olan askerler ve diğer şehitler için dua edildi, teröristler için de lanet okundu. Aşırı kalabalık yüzünden camilerin içerisinde ve avluda yer bulamayanlar ise, bir köşede bekleyip namaz
kılanları seyretmekle yetindi ve kendilerine sıra gelmesini bekledi.


Öte yandan, Eyüp Sultan Camii'nin içerisinde bulunan Eyyüb El Ensari Hazretleri'nin türbesi, ziyaretçi akınına uğradı. Gün boyunca izdihamın yaşandığı türbe etrafında, geniş güvenlik önlemi alındı.


Teravih namazını Fatih Camii'nde kılan vatandaşlar ise, "Mübarek Kadir Gecesi gününde askerlerimizi şehit eden teröristleri lanetleyerek, kınıyoruz. Böylesi güzel ve mübarek bir günü bize zindan ettiler. Şehitlerimiz için bol bol dua edeceğiz" diye konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2007 Pazartesi 23:33:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?