1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Kar maskeli çetenin reisi eski asker

İstanbul emniyetinin peşinde koştuğu, kalaşnikoflarla 30’dan fazla soygun yapan maskeli çetenin liderinin, Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan ayrılma eski uzman çavuş Cem Şahin olduğu ortaya çıktı

İstanbul Ümraniye’de geçen hafta film gibi bir soygun yaşanmıştı. Sabah saat 10.30 sıralarında Kübra Kuyumcusu’na gelen yüzleri maskeli çete üyelerinden biri yolu trafiğe kapatırken diğerleri de kuyumcu dükkanına girdi. İşyeri sahibi Veysel Bilgin’i kafasına dayadıkları kalaşnikof silahla tehdit edip kasayı açtıran soyguncular 1000 YTL, 5.5 kilo altın,13 altın saat ile çok sayıda bilezik ve alyansı alarak kaçtı.

Helikopterle takip

Olay yerine gelen polis ilk araştırmada soygunu yapanların kullandığı aracı tespit ederek helikopterle sürek avına başladı. İzlendiklerini anlayan soyguncular, Kaynaşlı gişelerinde onlarca polis ve otobüslerle kurulmuş barikatı görünce otomobilden inerek kaçmaya çalıştı. Ancak kovalamaca kısa sürdü. 5 soyguncu kıskıvrak yakalandı. Altınların büyük bir bölümü otomobilde ele geçirildi. Çetenin 2’si kadın 14 üyesi ise Bakırköy, Ümraniye ve Kadıköy semtlerinde yapılan baskınlarda gözaltına alındı.

Bordo bereli, özel eğitimli
Kimlik tespitinde çete liderinin geçen yıl ordudan istifa eden eski bir uzman çavuş olduğu ortaya çıktı. Bordo bereli Cem Şahin’in Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda 4 yıl görev yaptığı, Kuzey Irak’ta terör örgütlerine karşı operasyonlara katıldığı da belirlendi. İzmir’de özel yüzme ve dalma, Kayseri’de kayak ve paraşüt eğitimi alan Şahin, uzman çavuşluğu bıraktıktan sonra Yargıtay’da memur olarak çalışmaya başlamış. Soygundan önceki cuma günü ise personel müdürlüğüne gidip birkaç gün izin almış. Çete liderinin işyerine aynı gün izin bitim tarihinde dönmediği takdirde işleme konulması için istifa mektubunu da verdiği söylendi.

Vatan
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2007 Cumartesi 06:46:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?