1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Karayolları arazisinin satışına onay

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), İstanbul Beşiktaş Ortaköy'deki taşınmazın, 800 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren Zorlu Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A. Ş'ye satılmasını onayladı.


800 MİLYON DOLAR VERİLDİ

ÖYK'nın konuya ilişkin kararı, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, İstanbul Beşiktaş Ortaköy'de bulunan 30 ada, 157 parsel nolu 96 bin 505,33 metre kare yüzölçümlü taşınmaz"satış" yönetimiyle özelleştirilmesine ilişkin 7 Mart 2007 tarihinde yapılan ihale sonucunda, 800 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren "Zorlu Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A. Ş"ye ihale şartları belgesi çerçevesinde satılacak.


Şirketin satış sözleşmesini imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülüklerine yerine getirmemesi halinde teminat idare lehine irat kaydedilecek ve 799 milyon dolar bedelle ikinci teklifi veren "Emaar Gayrimenkul Geliştirme A. Ş"ye satılacak.

Emaar Gayrimenkul Geliştirme A. Ş'nin satış sözleşmesini imzalamaktan imtina etmesi durumunda da taşınmaz, 752 milyon dolar bedelle üçüncü teklifi veren "Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret-MSREF VI Living Daylights BV Ortak Girişim Grubu'na satılacak.

Ortak Girişim Grubunun da satış sözleşmesini imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde teminat İdare lehine irat kaydedilerek, 728 milyon dolar bedelle dördüncü teklifi veren Toray ve Eren Talu Ortak Girişim Grubuna, söz konusu grubun da yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda taşınmaz, 721 milyon dolarla beşinci teklifi veren Nurol-Fiba Ortak Girişim Grubu'na satılacak.

Nurol Fibo Ortak Girişim Grubu'nun satış sözleşmesini imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde ise teminat İdare lehine irat kaydedilerek, ihale iptal edilecek.

Satışa ilişkin her türlü işlemin ihale şartları belgesi ve ekleri ile nihai satış sözleşmesi taslağı çerçevesinde geçekleştirilecek ve bu karara ilişkin gereklerin yerine getirilmesi hususunda Özelleştirme İdaresi yetkili kılınacak.


AA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2007 Salı 13:37:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?