1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Köşe bucakta caz Aya İrini'den başladı

Dünyaca ünlü birçok müzisyenin sahne alacağı Akbank 17. Caz Festivali, caz sanatçısı Mark Murphy'nin Aya İrini'de verdiği konserle başladı.

Her Köşe Bucak caz

Q Jazz by les Ottomans’da düzenlenen festivalin tanıtım toplantısında daha önce konuşan Akbank Sanat Genel Müdürü Derya Bigalı, bu yıl festivalin sloganının “Her Köşe Bucak” olduğunu belirterek, İzmir, Ankara ve İstanbul’da toplam 30 ayrı mekanda düzenlenecek 35 konserde 130’un üzerinde sanatçının sahne alacağını söyledi.

Derya Bigalı, her yıl festivali biraz daha genişlettiklerini dile getirerek, bu yıl da yenilikler yaptıklarını, Q Jazz, Kemer Country Club ve garajistanbul gibi, daha önce festivalde yer almayan mekanların da festivale dahil edildiğini ifade etti.

Başlangıç Aya İrini'den


Festivalin açılışında konser vermesi planlanan John Pizarelli'nin rahatsızlığı nedeniyle yerine, çağın en iyi caz vokallerinden Mark Murphy sahne aldı.

40 yıllık müzik yaşamı boyunca 40'tan fazla albüme imza atan, 6 kez Grammy ödülüne aday gösterilen "Stolen Moments" ve "Red Clay" şarkılarıyla ünü dünyaya yayılan Murphy, Nat King Cole'dan Jack Kerouac'a, Ivan Lins'ten Eddie Jefforson'a kadar birçok sanatçıdan esinlendi.

Organizasyonunu Pozitif'in üstlendiği Akbank Caz Festivalinin bir diğer konuğu "A Hawk and A Hacksaw" grubu, yarın Babylon'da seyirciyle buluşacak.

Daha çok Doğu Avrupa ve zaman zaman Balkan geleneklerinin ağırlıkta olduğu müzikleriyle dikkati çeken ikili, enstrümantal ağırlıklı şarkılarını, zaman zaman anlaşılması güç ama büyüleyici vokaller, sesler ve çığlıklarla süslüyor.

"Everything Under The Sun" adını verdikleri albümlerinin yayınlanmasından sonra isimleri modern caz dünyasında çok konuşulan projelerden biri olan "Nostalgia 77" de 18 Ekim Perşembe günü Babylon'da sahne alacak.

Festivalde yer alacak önemli gruplardan biri de Butch Morris yönetimindeki "Nublu Orchestra" olacak. Norah Jones, Kudu, Wax Poetic ve Brazilian Girls gibi isimleri keşfeden modern zamanların efsane kulübü Nublu'nun orkestrası, New York'un yenilikçi profesyonel müzisyenlerini bir araya getirerek, dinleyicisini dansa sürükleyen sıcak ve keyifli müziğiyle eşsiz bir konser sunacak.

Japonya'nın ünlü caz topluluklarından Soil&Pimp Sessions, Fransız ünlü kontrbas virtüözü ve besteci Renaud Garcia-Fons & Arcoluz, Grammy adayı Mississippi'den ünlü piyanist ve vokalist Mose Allison, caz dünyasının ünlü üç ustası Terje Rypdal, Palle Mikkelborg, Helen Davies ile Moscow Art Trio da festivale renk katacak.

Selen Gülün Trio ise 18 Ekim Perşembe günü Q Jazz Bar'da sevenlerinin karşısına çıkacak. Çağdaş müzikten caza uzanan geniş bir yelpazede eser veren bir besteci ve piyanist olan Gülün, sürpriz bir repertuvar ile caz sevenlerle buluşacak.

Kerem Görsev, İlhan Erşahin, Selen Gülün, Ayhan Sicimoğlu & The Latin Allstars'ın yanı sıra Murat Öztürk, Gevende, DANdadaDAN, Sarp Maden Quartet, Dinamik, Song Dreaming 2, DJ Yakuza, Kaiser & Semih Duo gibi sanatçı ve gruplar da festivalde sahneye çıkacak.

Akbank Sanat Merkezinin seminer ve workshoplarla destekleyeceği festivalin konserlerine, Aya İrini, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Babylon, Q Jazz by les Ottomans, garajistanbul, Kemer Golf&Country Clup, İzmir-Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi, Ankara Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu ve Akbank Sanat ev sahipliği yapacak.

aa
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 10:40:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?