3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Kurbanların parasıyla süper lüks villa

Emlak zengini yaşlıları tuzağa düşüren çetenin liderinin, iki kurbanının mallarına el koyup, Heybeliada'da 5 milyon YTL'ye villa aldığı ve burada yakalandığı ortaya çıktı..

Tapu müdürlerinin de karıştğı emlak çetesi ile ilgili detaylar hızla netleşiyor. Eli kanlı çetenin lideri Çetin Acar'ın, kurbanları yaşlı ağabey ile kız kardeşinin mallarına el koyduktan sonra, Heybeliada'da süper lüks bir villa aldığı, eşi ve kardeşleriyle burada saltanat sürdüğü ve iki sokak ileriye de yeni bir villa yaptırdığı belirlendi. Çetin Acar'ın, eşi ve kardeşleriyle yine bu lüks villada yakalandığı da ortaya çıktı.

RASKOLNİKOV BENZETMESİ
İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, çeteye yönelik operasyonda 35 kişiyi gözaltına almıştı. Beykoz Tapu Müdiresi Gülten Doğan Temur, Şişli Tapu Müdürü Necdet Akkaya ve Ümraniye Tapu Müdür Yardımcısı Turhan Tecik ile 2 doktorun da aralarında bulunduğu 35 çete üyesinin sorgusu için polis, 4 gün ek gözaltı süresi almıştı. Dün gözaltındaki 15 kişi serbest bırakılırken, 20 kişinin ifade verme işlemleri sürüyor.

2003 yılında yine başkasının mallarına el koymaktan cezaevine giren ve geçen yıl tahliye edilen çete lideri Çetin Acar'ın; eşi Nurcan Acar, ağabeyi Bülent Acar, kardeşi Erkan Acar ve yengesi Songül Acar ile Heybeliada'daki süper lüks villada yakalandıkları belirlendi. Çete liderinin yakalandığı villayı, öldürdüğü Fikriye Geçgil ile kardeşi Şemsiddin Geçgil'in (82) mallarına el koyduktan sonra, 5 milyon YTL'ye aldığı da gün ışığına çıktı. Çetin Acar'ın kendisini Dostoyevski'nin ünlü eseri "Suç ve Ceza" romanının baş karakteri olan ve romanda işlediği cinayet nedeniyle psikolojik sorunlar yaşayan Raskolnikov'a benzettiği öğrenildi.

4'NCÜ CİNAYET Mİ?
Bu arada çete üyelerinin Silivri'de 2003'te Gönül Aydınlıyurt isimli kadının ortadan kaybolmasıyla bir ilgilerinin olmadığını belirttikleri öğrenildi. Tapu müdürlerinin ifade verme işlemleri ise sürüyor. Suçlamaları kabul etmeyen tapu müdürlerinin, mahkeme kararıyla yapılan telefon dinlemelerindeki konuşmalarının kendilerine dinletilmesi üzerine, "konuşmama hakkını" kullandıkları belirtildi. 

Tapu müdiresine sağlık kontrolü
Çete lideri Çetin Acar, Heybeliada'da yaptırdığı bu lüks villada yakalanırken, Şemsiddin Geçgil'in cesedinin bulunması üzerine tek tek itiraflarda bulunmaya başladı. Beykoz Tapu Müdiresi Gülten Doğan Temur da dün sağlık kontrolünden geçirildi.

Sabah
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2008 Pazar 09:31:58
Güncelleme :15 Haziran 2008 Pazar 09:40:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?