3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Lüks ışığında sahte içki üretimi

Pendik'te bir sanayi sitesinde lüks ışığı altında sahte içki imalatı yapan 5 kişi, polis tarafından yakalandı. Sahte içki imalatı yapan şebekenin sağlıksız koşullarda üretilen içkileri yaz sezonu dolayısıyla güney sahillerinde satmayı planladıkları öğrenildi. 

Bir ihbarı değerlendiren Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Güllübağlar Mahallesi'ndeki Karaca Kent Toplu işyeri bölgesinde bulunan atölyeyi takibe aldı. Polis ekiplerinin 1 hafta süren takibi sonucu, sanayi sitesi içindeki atölyede sahte içki üretimi yapıldığı tespit edildi. 5 kişi oldukları tespit edilen şebekenin gece imalat sırasında fark edilmemek için, elektrik kullanmayarak lüks ışığında çalıştıkları ortaya çıktı. Polis ekipleri detaylı takip sonunda şebeke elemanlarını kendilerine ait araca sahte içkileri yüklerken, kıskıvrak yakaladı. 

Gözaltına alınan ele başı E.K (45) N.Ü (56) Y.Ç (19) ile şebekenin bayan elemanlarından D.Ö (21) ve 15 yaşındaki G.K isimli bayan Asayiş Büro Amirliğine götürülerek ifadeleri alındı. İfadeleri alınan şahıslar, adliyeye sevkedilirken basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı. Sahte içki üretilen atölyede yapılan incelemede 3 bin 700 adet dolu viski ve votka, 4 bin 800 adet doluma hazır şişe, çok sayıda etiket ve şişe kapakları, dolum yapmak için makine, dolum tankları, filtreler ve löküz lambaları ele geçirildi. Şahıslara ait 58 SF 238 plakalı araç otoparka çekilirken, içindeki sahte içkiler ise boşaltıldı. Şebeke elemanlarından E.K ve N.Ü.'nün değişik suçlardan sabıkası olduğu belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 10:49:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?