4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Maganda kurşunu ne hale getirdi

Türk Milli Futbol Takımı'nın, Çek Cumhuriyeti'ni yenerek Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükseldiği maç sonrası başına isabet eden mermi çekirdeğiyle yaralanan İzel Edebali (10), tanınmayacak hale geldi.

Anne ve babası ayrı olduğu için Sefaköy’de dedesinin gecekondusunda yaşayan İlköğretim okulu öğrencisi Edebali, maç sonrası başlayan sevinç gösterilerini izlemek için sokağa çıkmak istedi. Babaannesinin izin vermemesi üzerine, havai fişek gösterisini evlerinin bahçesinden izleyen küçük İzel, bir süre sonra başına isabet eden bir cisimle yere yığıldı.

Başı kanayan İzel, önce özel bir hastaneye, ardından da İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’ne sevk edildi. Yapılan muayene sonucu İzel'in kafasına bir kişi tarafından havaya sıkılan merminin düştüğü anlaşıldı. İzel’in beyin zarının zedelendiği belirlenirken, durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

Hastane’de beyin zarının hasar görmesi nedeniyle gözleri şişen ve çok sevdiği saçları kesilen İzel, tanınamayacak hale geldi. Bir süre önce okulunda çekilen görüntülerde yaptığı kartondan evi anlatan İzel, tekrar eski haline dönmek için tedavisinin tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyor.

Milliyet
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 10:15:07
Güncelleme :19 Haziran 2008 Perşembe 10:19:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?