1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Marmaray Karacaahmet'i çökertiyor

Marmaray Projesi kapsamında tünel kazma çalışmaları sırasında Koşuyolu'nda bulunan Karacaahmet Mezarlığı'nda kısmen çökme meydana geldi. Dayısını ziyaret etmek için Bursa'dan gelen bir vatandaş, mezarlığın dışından dua etti.

Marmaray Projesi kapsamında yapılan tünel kazma çalışmaları sırasında Koşuyolu Lambacı Sokak'ta bulunan Karacaahmet Mezarlığı'na ait 12 numaralı adanın duvarları ve bazı mezarlar çöktü. Mezarların yaklaşık 1 metre çöktüğünün bildirilmesinin üzerine bölgeye İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri ve polis ekipleri geldi. Güvenlik görevlileri herhangi bir çökme ihtimaline karşılık caddeyi trafiğe kapatırken, mezarlığa araç ve insan girişi de bir süre yasaklandı.


Bursa'dan dayısının mezarını ziyaret için gelen ve mezarlığa alınmayan vatandaş, "Bursa'dan geldim. Beni içeriye almadılar. Ben de dışarıdan dua ettim" dedi. Konuyla ilgili firmadan yetkililerin olay yerine gelmesi beklenirken, basın mensupları mezarlık görevlileriyle kısa süren tartışmaların ardından mezarlığa alınarak çekim yapabildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2007 Cumartesi 12:16:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?