2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Maskeli beşler kuyumcu soydu

Üsküdar'da yüzlerinde maske bulunan silahlı 5 kişi, çalıntı otomobille geldikleri kuyumcuyu soydu. İşyeri sahibini silahla tehdit ederek 7 kilo altını çalan zanlılar, düşürdükleri gerdanlığı alamadan kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre olay, sabah saatlerinde, Bulgurlu Mahallesi Söğütlü Çayır Caddesi numara 40'da bulunan bir kuyumcuda meydana geldi. İddialara göre olay şöyle gelişti: Yüzleri maskeli uzun namlulu silahları bulunan 5 kişi, dün akşam O.K. isimli şahsa ait olan ve Mustafa Kemal Mahallesi'nde çalındığı belirtilen 34 BZL 75 plakalı Kartal marka otomobille kuyumcuya geldi. Şahıslardan biri araçta, diğeri de kapı önünde beklerken silahlı 3 kişi de dükkana girdi.

Kuyumcuya giren soyguncular, işyeri ortaklarından Veysel Bilgin'in kafasına silah doğrulttu. Silah tehditiyle Bilgin'i etkisiz hale getiren zanlılar, yaklaşık 7 kilo altını alarak dükkandan ayrıldı. Telaş içinde dükkanı terk eden zanlılar, düşürdükleri altın gerdanlığı yerden alamadan hızla uzaklaştı. Bir süre sonra da olay yerine Veysel Bilgin'in amcasın oğlu, diğer ortak olan Nedim Bilgin geldi. Çalıntı otomobille hırsızlık yapan zanlılar, Namık Kemal Mahallesi Buğday Sokak'ta aracı terk ederek beyaz bir otomobille yollarına devam etti.

Silah tehditiyle dükkanı soyulan işyeri sahibi Veysel Bilgin, "Sabah saatlerinde geldiler. Başıma silah dayadılar. 7 kilo kadar altını alıp kaçtılar" dedi. Görgü tanığı bir çocuk da 5 soyguncunun bindikleri aracı terk ederek beyaz bir otomobille kaçtıklarını anlattı.

Olay yerine gelen polis ekipleri incelemelerde bulundu. Dükkanda parmak izi çalışmaları yapılırken, polisin de kaçan zanlıları arama çalışması devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 16:34:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?