1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Maskeli beşlere havadan darbe

İstanbul'da, caddeyi kapatıp kuyumcu soyan maskeli çetenin 4 üyesi, Bolu’nun Kaynaşlı gişelerinde yakalandı. Çalınan 5.5 kilo altının büyük bölümü arabada bulundu. Çetenin 2’si kadın 9 elemanı da İstanbul’da yakalandı.

ÜSKÜDAR Bulgurlu’da yüzleri maskeli 5 soyguncu, dün saat 10.30 sıralarında, 34 BZL 75 plakalı otomobille Söğütlü Çayır Caddesi’ndeki Kübra Kuyumculuk’a geldi. Bir soyguncu caddeyi trafiğe kapatırken, diğerleri kuyumcuya yöneldi. 31 yaşındaki kuyumcu Veysel Bilgin’i silahla tehdit edip kasayı açtıran soyguncular 1000 YTL ile vitrindeki 13 altın saat, 5.5 kilogram ağırlığında bilezik ve çok sayıda altın künyeyi alıp kaçtı.

Çeteyle bağlantılı

Soygun üzerine harekete geçen Asayiş Şube ekipleri, gaspçıların başka kuyumcu soygunlarını da gerçekleştiren bir çeteyle bağlantısı olduğunu belirledi. Teknik takip başlatarn polis, zanlıların Ankara yönüne doğru beyaz renkli Renault Clio marka bir otomobille kaçtıklarını belirledi. Asayiş Şube Müdürü Mustafa Kızılgüneş’in yönetimindeki bir ekip helikopterle havadan uçarak soyguncuların otomobilini Düzce yakınlarında buldu. Talimatla yol trafiğe kapatıldı.

Kaynaşlı’da operasyon

Helikopterle izlendiklerini anlayan soyguncular, Kaynaşlı gişelerinde onlarca polis ve otobüslerle kurulmuş barikatı görünce otomobilden inerek kaçmaya çalıştı, ancak yakalandı. Gasp edilen altınların büyük bir bölümü otomobil de ele geçirildi. 4 soyguncu İstanbul’a getirilirken, aynı saatlerde Bakırköy, Ümraniye ve Kadıköy semtlerinde belirlenen adreslere baskınlar yapılarak çetenin 2’si kadın diğer 9 üyesi de gözaltına alındı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2007 Çarşamba 10:09:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?