2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

'Mayo konseyi' geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, mayo reklamlarının yasaklanmasıyla gündeme gelen Kentsel Tasarım Müdürlüğü bünyesinde halk arasından seçilecek, psikolog, pedagog, sosyolog gibi uzmanlardan oluşan bir konsey kurulacağını söyledi. 

Topbaş, "Bu konseyin üyeleri, aralarında karar vererek kent için en uygun olan şeylere 'evet' dediklerinde biz de onlara 'evet' diyeceğiz. Yani kent konseyi gibi çalışacak" dedi. Seul Belediye Başkanı Oh Se-hoon ve beraberindeki heyete dün Topkapı Sarayı'ndaki Mecidiye Köşkü'nde yemek veren Topbaş, mayo yasağı ile ilgili sorular üzerine, "Her isteyen, her istediği yere istediği şeyi asamaz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir anlayış yok. Biz mayoya yasak koymadık" diye konuştu. 

Bazı çevrelerin mayo reklamı konusunu siyaset malzemesi yaparak kullanmak isteyebileceğini belirten Topbaş, "Yarın sandığa gittiği zaman bu insanlara halkın ne diyeceğini ben merak ediyorum. Vatandaş sessiz, sakin duruyor. O vatandaşların neler söylemek istediklerini biz gözlerinden okuyoruz" dedi.
Milliyet
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2007 Pazartesi 09:55:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?