3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

MÜSİAD, Gazze saldırısını kınadı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıyı kınayarak İslam Konferansı Teşkilatı'nı (İKT) göreve çağırdı.

MÜSİAD Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada; Gazze'ye saldıran İsrail'in masum sivilleri katletmesinin bir insanlık suçu olduğu ifade edilerek "İsrail'i ve destekçilerini şiddetle kınıyoruz. Uluslararası örgütler ve özellikle İslam Konferansı Teşkilatı bir an önce harekete geçerek sivillerin ölümüne mani olmalı" denildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Tüm dünyanın ve özellikle Ortadoğu'nun barışa, istikrara ve güvene ihtiyacı olduğu bugünlerde, İsrail'in 6 aylık bir ateşkesin sona ermesinin hemen ardından Gazze'ye hava saldırısında bulunarak 250'yi aşkın sivilin hayatını kaybetmesine sebep olması insanlık açısından kabul edilemez bir eylemdir. Bu saldırılarla barışı istemediğini ve sivil insanların hayatını hiçe saydığını açıkça beyan eden İsrail'i ve destekçilerini şiddetle kınıyoruz. Bu tür saldırıların tamamen
durması için, maalesef bugüne kadar atılan adımlar hep etkisiz kalmıştır. Birleşmiş Milletlerin girişimleri ve kınamalar İsrail üzerinde etkili olmamaktadır. Bu süreçte bir taraftan Birleşmiş Milletlerin artık kesin çözüme ulaşacak tedbirlerini almasını beklerken, öte yandan İslam dünyasının İsrail'e karşı ortak tavır almasının gerektiğini düşünüyoruz. Uluslararası örgütler ve özellikle İslam Konferansı Teşkilatı'nın bir an önce harekete geçerek sivillerin ölümüne mani olması için acil olarak göreve
çağırıyoruz. İsrail'in insanlık dışı katliam saldırılarının bir an önce durdurulması için gerekli yaptırımların bir an önce alınması gerektiği görüşündeyiz."

Hem Türkiye'nin hem de bölgedeki diğer ülkelerin ve bu ülkelerde yaşayan tüm insanların çıkarları gereği bölgedeki savaş ve çatışma ortamının bir an önce sona ermesinin elzem olduğunu vurgulayan MÜSİAD, "Bölgeye huzur, esenlik ve istikrar ancak bu garabetin ortadan kalkmasıyla mümkün olabilecektir. Tüm MÜSİAD camiası adına, saldırıda hayatını kaybeden tüm Filistinli kardeşlerimize yüce Rabbimizden rahmet dilerken, yakınlarına ve tüm İslam alemine sabırlar diliyoruz" diye kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 15:14:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?