1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Okul saatleri değişecek

Topbaş “Okul ve mesai saatlerinin ayrıştırılması halinde trafikte rahatlama söz konusu olacak” dedi..

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentin en önemli sorunlarından biri olan trafikte rahatlama sağlamak için okul giriş çıkış saatleri ile mesai başlangıç ve bitiş saatlerinin birbirinden “ayrıştırılması”nın planlandığını açıkladı.

Okul saatlerinde değişiklik yapılacağını belirten Topbaş projeyle ilgili şu bilgiyi verdi: “Bu planlama doğrultusunda ilköğretim, ortaöğretim ve hatta üniversite giriş-çıkış saatleri ile mesai saatlerinde düzenlemeye gidilecek. Kentte trafik her gün aynı saatlerde yoğunlaşıyor. Bu saatlerin ayrıştırılması ile kısmen de olsa trafikte bir rahatlama söz konusu olacak. Sayın valimize durumu arz edeceğim, kendisi onay verdiği taktirde proje bu yıl hayata geçecek.”

Bayrampaşa Cezaevi taşınıyor


Sultanahmet Adliyesi ve Bayrampaşa Cezaevi binalıranan Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğini belirten Topbaş “Bayrampaşa Cezaevi yıl sonu taşınacak. Burası ile ilgili çok güzel projeler var. Fakat kesinlik kazanmadığı için açıklamayacağım. Ama Bayrampaşa’ya çok faydası olacak bir projedir. Sebze Meyve Hali’ni de taşımayı planlıyoruz” dedi.

Adliye binası kent müzesi olacak


Topbaş, Sultanahmet’teki adliye binasıyla ilgili de şu bilgiyi verdi: “Bu bina turizm açısından yoğun olan bölgede rahatsız edici bir etki yaratıyor. Adliyeyi Çağlayan’a taşıma kararının turizm için alınması gerekiyordu. Adliye binasıyla ilgili değişik talepler var. Otel olmasını isteyenler gibi. Biz İstanbul Adliyesi binasını kent müzesi yapmayı istiyoruz.”

Köprü gişeleri ileriye alınacak


İstanbul’un doğu-batı yönünde hızla büyüdüğünü de belirten Topbaş “Başbakanımızdan aldığım talimatla 2 köprünün gişelerini de taşıma kararı aldık. Aslında biz bunu birkaç ay içinde yetiştirmeyi planlıyorduk. Gişelerin taşıma yerleri tespit edildi. Mahmutbey gişeleri daha ileriye alınacak ve köprünün diğer tarafı için de aynı şekilde uzatılacak” dedi.


ajanslar
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2007 Pazar 16:09:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?