2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Okulda namaza kutlama

Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, İstanbul Bağcılar Lisesi’nde namaz kılan öğrencileri ve buna izin veren okul yöneticilerini kutladı.

Mustafa Başoğlu yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Bağcılar Lisesi’nde öğrencilerin namaz kılmalarının görüntülenmesi üzerine basında ve kamuoyunda meydana gelen tepkinin infial haline dönüştüğünü belirterek, “Namaz kılmayı kötü bir işmiş gibi gösteren bu zihniyeti kınıyorum. Bu ülkenin İslami terbiyeye uygun insanlara ihtiyacı vardır. Namaz kılan öğrencileri ve buna imkan veren okul yöneticilerini kutluyorum” dedi.

Namazın, İslam’a inananların belli bir yaştan sonra yerine getirmesi gereken dini bir görev olduğunu kaydeden Başoğlu, okulda öğrencilere İslam ahlakının öğretilmesine üzülmek değil, sevinmek gerektiğini savundu.

Başoğlu şöyle devam etti:

“Yapılan araştırmalarda gençler arasında sigara ve uyuşturucu bağımlılığının 12 yaşlarına kadar düştüğü, cinsel ilişkilerin giderek yaygınlaştırılmak istendiği, misyonerlerin özellikle okullar etrafında cirit atarak Türk çocuklarını Hıristiyanlaştırdıkları, boyunlarına haç taktıkları gözler önüne serilmiştir. Böyle bir ortamda namaz kılmayı ve dini öğretmek çocuklarımızı başlarına gelebilecek muhtemel tehlikelerden koruyacak en önemli mekanizmadır? Namaz kılmayı irticai sayan zihniyet, namaz düşmanlığı yapmaktan başka bir amacı olmayan zihniyettir.”
anka
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2007 Cuma 11:53:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?