30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Oto hırsızlık şebekesi çökertildi

Çaldıkları ticari taksiye sahte plaka yerleştirip, kendilerini müşteri ve taksici gibi göstererek gittikleri yerlerde otomobil çalan hırsızlık şebekesi, polisin düzenlediği baskınla yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ihbar üzerine bir oto hırsızlık şebekesinin peşine düştü. Şebekenin izini süren polis ekipleri, şebekenin İstanbul'dan çaldığı otomobilleri Adapazarı'nda bir oto sanayide kiraladıkları dükkanda parçaladıklarını belirledi.

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, İstanbul'da 8 ayrı adrese, Adapazarı'nda ise bir adrese operasyon düzenledi. Operasyonlarda şebeke üyesi 6 kişi yakalandı.
Baskınlarda şebeke üyeleri ile birlikte 23 adet parçalanmış araç, 12 adet çenk araç ve çok sayıda yedek parça ele geçirildi.

Şebekenin otomobilleri çalarken yedek parçası bol olanları tercih ettiği ve daha önceden çaldıkları ticari taksiye sahte plaka yerleştirerek kendilerini müşteri ve taksici gibi gösterip otomobil çaldığı belirlendi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgusu tamamlanan şüpheliler işlemlerinin ardından Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 10:44:54
Güncelleme :2 Ocak 2009 Cuma 10:48:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?