1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Peter Pan İstanbul'a geldi

Dünyanın en büyük buz gösteri topluluğu Holiday On Ice, dünyanın en ünlü hikayesi Peter Pan ile Garanti Bankası’nın sponsorluğunda, NTV ile BKM’nin organizasyonu ve NG Kids dergisinin desteğiyle İstanbul’a geldi, provalarını yaptı. Şimdi gösteri zamanı.

2 yılda 20 ülke, 65 şehir gezen Peter Pan ve 50 kişilik ekibi, İstanbul'da bir masal dünyası yaratacak Olmayan ülkenin kahramanı gösterisine 8 Kasım'da başlayacak, 18 Kasım'da sonlandıracak. Gösteri Parkorman'da sahneye koyulacak.


Kitap sayfalarının ve sinema perdelerinin yaramaz çocuğu Peter Pan ile arkadaşları, 8 Kasım’da Holiday On Ice dansçılarının dünyaca ünlü gösterisiyle göz kamaştıracak. İstanbul’a gelen Holiday On Ice dansçıları gösteri öncesi provalarını yaptı.

Milyonlarca kitabı satılan, defalarca sinemaya ve tiyatroya aktarılan bu edebiyat klasiği hikaye, şimdi Holiday On Ice’ın buz pateni ustalarının yorumuyla sahneye taşınıyor. John. M. Barrie’nin geçen yüzyılda bir çocuk oyunu olarak yazdığı hikaye 1904 yılında sahneye çıktı. Çocukların ve içindeki çocuğu kaybetmek istemeyenlerin çok sevdiği Peter Pan, 1911 yılında da yine Barrie’nin kaleminden roman olarak yayımlandı.


Bir asrı aşkın zamandır anlatılan masal:
Wendy Darling adındaki kız çocuğu rüyasında hep çocuk kalmayı başaran Peter Pan ve onun perisi Tinkerbell ile tanışır. Peter Pan, Tinkerbell ve Wendy yanlarına Wendy’nin kardeşlerini de alıp sihirli Düşler Ülkesi’ne giderler. Orada kayıp 6 çocukla tanışırlar. Ama adada sadece çocuklar değil kızılderililer, denizkızları, başka periler ve korsanlar vardır. Üstelik korsanların lideri Kaptan Hook, Peter Pan ve arkadaşlarını esir alır. İşte bu hikaye 2 yıldır da dev bir buz pistinin üzerinde, çeşitli paten numaraları, akrobatik dansçıların gösterileri eşliğinde sahneleniyor...

Buz patenleri ile rüzgar hızında kayan, kimi zaman da uçan Peter Pan ve arkadaşları, gösteri boyunca rengarenk 350 kostüm giyiyor. Peter Pan, kuşaklardır dünyanın dört bir yanında çocuklara "İnanırsan her şeyin mümkün olduğunu" anlatıyor. 


2 yılda 20 ülke, 65 bin km
Peter Pan, buz üzerindeki macerasında bugüne kadar şehirden şehre; ülkeden ülkeye 65 bin km yol yaptı. Ekip İtalya’dan Ekvator’a; Venezuella’dan Belçika’ya 20 ülke gezdi. Meksika turnesinin ardından şu anda gösterilerine Hollanda’da devam eden grup, 18 Kasım’a kadar İstanbul’a olacak.


Peter Pan Holiday On Ice ekibinin dansçılarıyla "Varolmayan Ülkesi"ni şimdi de buz üzerine kuruyor.


14 konteyner dolusu malzeme
Geçen yıl da, etkileyici bir gösteriyle Türkiye’ye gelen Holiday On Ice ekibi, Peter Pan ve arkadaşlarının büyülü dünyasının yansıtılması için İstanbul’a 14 konteyner dolusu malzeme getirdi.



Sahneden geçecek bambaşka dünyaların canlandırılması için 8 ton dekor malzemesi kullanılıyor. Buz pistinin yapılması için gerekli araç ve malzemeler ise 4 ton ağırlığında. Dansçıların havadaki gösterilerini ve binbir türlü akrobatik hareketi, çok daha etkileyici halde yansıtabilmeleri için gerekli ses ve ışık sistemi ise 3 ton ağırlığında.


Peter Pan gösterileriyle milyonlarca çocuğun tedavisini gerçekleştiriyor.
1929 yılından bu yana, Peter Pan’ın dünyanın her yerindeki tüm yayın ve gösterilerinden elde edilen gelirin bir kısmı Great Ormand Street Hastanesi’nin çocuk bölümüne devrediliyor. 


Bu dev prodüksiyonlu gösteri 18 Kasım’a kadar Parkorman’da izleyici ile buluşacak.
Bilet satis: www.biletix.com ve www.bkmonline.net ( 212 2361818 )

ajanslar
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2007 Cuma 09:52:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?