2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Ramazan denetimleri sıklaştı

Ramazan ayında denetimlerini sıklaştıran Esenler Belediyesi ekipleri, gecenin ilerleyen saatlerinde fırınlara ve şeker imalathanelerine şok baskın yaptı. 

Esenler Belediyesi'ne bağlı ekipler, gecenin ilerleyen saatlerinde fırın ve şeker imalathanelerinde denetim yaptı. Belediye Başkanı Mehmet Öcalan'ın da katıldığı denetimler sırasında bazı fırınlar temizliğiyle göz doldururken, bazı fırınların içler acısı hali ise belediye başkanını bile çileden çıkardı. Hijyenik şartlara uymayan fırınların mühürlendiği denetimlerde, daha önce mühürlenmesine rağmen izinsiz açılan ve sağlıksız ortamda üretime devam eden fırınlarda çalışan görevlilerin yaptığı savunmalar herkesi şaşkına çevirdi. Çalışanlar, Ramazan nedeniyle vatandaştan gelen yoğun talep nedeniyle üretim yaptıklarını öne sürdü. 

Masanın üzerinde pislik içerisindeki artık hamurları görünce sinirlenen Belediye Başkanı Mehmet Öcalan, kapatılan işyerlerinin kapılarına bir dahaki sefere kaynak yapılması talimatını verdi. Denetimlerin ardından bir açıklama yapan Öcalan, "Halkımızın sağlığını tehdit eden fırınların sonuna kadar takipçisiyiz. Denetimlerimizi sıklaştırarak yapmaya devam edeceğiz. Temiz olan işyerlerimize bayrak uygulaması yapıyoruz. Dolayısıyla artık vatandaşımız nerenin temiz, nerenin sağlık koşullarına uymadığını biliyor" dedi. 

Esenler Belediyesinin Ramazan ayında yaptığı denetimlerde 121 fırının temiz olduğu tespit edilirken, 35 tanesinin ise sağlık koşullarına uymadığı ve bu nedenle mühürlendiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2007 Cuma 12:16:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?