1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Şairler bir araya geldi

Ümraniye Belediyesi, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen şairlerle Türk şairleri Ümraniye'de bir araya getirdi.


'Uluslararası Şiir Gecesi' adıyla Ümraniye Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, farklı coğrafyalardan gelen şairler, kendilerine ait eserleri seslendirerek şiirle ilgili düşüncelerini Ümraniyeliler'le paylaştı. ABD'den Hamida Chopra, Pakistan'dan Doç. Dr. Muhammad Karman, İngiltere'den Parvez Muzaffar, Hindistan'dan Mazhar Hanefi gibi şairlerin katıldığı gecede Türkiye'den de Prof. Dr. Nurullah Genç, Metin Önal Mengüşoğlu ve Prof. Dr. Halil Toker ve bir grup şair hazır bulundu.


Katılımcılar arasında Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Syed Iftikhar Hussain Shah ve Pakistan'ın İstanbul Başkonsolosu Wahid Khurseed Kunwar da vardı.


Etkinlikte bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, günün anlam ve önemine değinerek, "Ümraniye'ye bir çizgi çektik. Bu çizgiyi yakalamamız lazım. İstanbul, 2010 Avrupa Kültür Başkentliği'ne hazırlanıyor. Ümraniye ise bu 10 ilçeden biri. Biz de çalışmalarımıza hız verdik. Bugün burada yurtiçi ve yurtdışından şairlerle olmaktan mutluluk duyuyorum" dedi. Pakistan ve Türkiye arasında tarihe dayanan bir dostluk ve kardeşlik olduğunu dile getiren Can, "Pakistanlı katılımcılar ve uluslararası
katılımcılara bize destek verdikleri için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2007 Pazar 01:25:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?