1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Şampiyon tekvandocular İstanbula döndü

Güney Kore'de düzenlenen Tekvando Dünya Şampiyonası'nda 2 altın, 2 gümüş ve 3 de bronz madalya alarak, dünya 2.'si olan Tekvando Milli Takımı Türkiye'ye döndü.


Güney Kore'nin İncheon şehrinde, 4-6 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda 2. olan Tekvando Milli Takımı Türkiye'ye döndü. THY'nın tarifeli seferi ile bugün 21.00'de İstanbul'a gelen Milli Takım sporcularını İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden temsilciler ve sporcuların aileleri çiçeklerle karşıladı.

Şampiyonada Türk Milli Takımı adına katılan Serdar Akın ve Servet Tazegül altın madalya, Köksal Durusoy , Kadriye Salimoğlu gümüş madalya alırken, Sami Kukal, Remzi Başak
Buğday ve Çiğdem Gencay ise bronz madalya aldı. Dünya Şampiyonası'nda 72 kiloda da altın madalya alan Serdar Akın, "Çok mutluyuz. Ülkemiz için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" dedi.


Milli Takımlar Antrenörü Ali Şahin de, "40 ülkenin katıldığı turnuvada, çocuklarımız çok iyi yarışı. Büyük bir başarı göstererek dünya ikincisi olduk. Önümüzdeki olimpiyatlar öncesinde iyi bir hazırlık oldu. Hedefimiz olimpiyatlarda başarı elde etmek" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 01:39:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?