2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Şarj edilen cep telefonu yangın çıkardı

İSTANBUL Kozyatağı'nda şarj edilen cep telefonundan çıktığı öne sürülen yangın nedeniyle bir binanın üst katında oturanlar mahsur kaldı. 

Kozyatağı Şakacı Sokak'taki Huzur Apartmanı’ndaki yangın saat 03.00 sıralarında çıktı. 11 katlı binanın 9'uncu katında iddiaya göre, şarja bırakılan cep telefonunun neden olduğu iddia edilen yangın, kısa sürede bütün daireyi sardı. Yanan dairede yaşayan Handan ve Yavuz Atçı çifti, kendilerini dışarı attı. Zillerine basılarak uyarılan apartmanın diğer sakinleri de dışarı çıkarken, yoğun duman ve alev nedeniyle bazı kişiler üst katlarda mahsur kaldı. Mahsur kalan apartman sakinlerinin yakınları büyük panik yaşadı. 

Yangına Kadıköy, Erenköy ve Maltepe itfaiye ekipleri müdahale etti. Yanan dairenin bitişiğinde oturan yaşlı bir kadın, çocukları yukarıda kalınca gözyaşlarını tutamadı. Bu kadını yakınları ve komşuları sakinleştiremedi. Yaşlı kadın ve yakınları mahsur kalanlara cep telefonuyla ulaşmaya çalıştı. Mahsur kalanlar pencereden el sallayarak iyi olduklarını göstermeye çalıştı. Yanan dairenin sahibi Yavuz Atçı, yangının telefon şarjından çıkmış olabileceğini, evlerinde bulunan televizyonun da patladığını belirtti. Apartman sakinleri de yangının kısa sürede daireyi sardığını ve kendilerini dışarı attıklarını anlattı. Bazı kişiler yangın çıkan dairede tüp patlamasına benzer ses duyduklarını bildirdi.
Milliyet
Yayın Tarihi : 27 Mart 2007 Salı 12:14:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?