1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Şehit evine ateş düştü

Şırnak'ta uzaktan kumandalı mayının patlaması sonucu şehit olan piyade onbaşı Hasan Güreşen'in ölüm haberi ailesini yasa boğdu. Baba Nuri Güreşen, Türk milletine hitaben okuduğu notta "Türkiye varolsun, vatan sağolsun, benim şehidim son olsun" dedi.

Dün, Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi yakınlarında terör örgütü PKK tarafından döşenen uzaktan kumandalı mayının patlaması sonucu şehit olan piyade onbaşı Hasan Güreşen'in (23) ölümü ailesini yasa boğdu. Gaziosmanpaşa Merkez Mahallesi Kenet Sokağındaki evde yas hakim oldu. Hasan Güreşen'in babası Nuri Güreşen, annesi Zehra Güreşen, 3.5 yıllık eşi Deniz Güreşen ile yakınları gözyaşlarına boğdu. Baba Nuri Güreşen, ağlayarak "Giderken 'Baba çocuklarım, eşim sana emanet. Her şey sana emanet' diyerek gitti" diye ağladı.

Oğlunun her gün kendisini aradığını ancak dün akşam aramadığını söyleyen acılı baba, içinin yandığını, oğlunun ölüm haberini televizyonda altyazıdan öğrendiklerini anlattı.

Şehit babası Nuri Güreşen, Türk milletine hitaben okuduğu notta şunları söyledi: "Bu acımasız terör, vatan evlatlarını tek tek yok ediyor. En son benim yavrumu, canımı benden aldı. Anasının yüreği yanıyor, ciğeri yanıyor. Bütün Türkiye feryat ediyor, haykırıyor. Bir daha anaların yüreği yanmasın diye bütün kuruluşları, bütün dernekleri, herkesi cenazeye davet ediyorum. Türkiye varolsun, vatan sağ olsun, benim şehidim son olsun."

Oğlunun ölümüne dayanamayan acılı anne Zehra Güreşen de sinir krizi geçirerek bayıldı. Zehra Güreşen'i yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Babasının ölümünden habersiz olan küçük Zehra'nın olan biteni anlamadan etrafına bakınması yürek burktu. Eşini teröre kurban veren Deniz Güreşen ise Hasan Güreşen'i en son 20 gün önce görev için geldiğinde bir gün görebildiğini, zaman zaman internetten görüşme imkanı olduğunu anlattı. Ayakta durmakta zorlanan Deniz Güreşen "Benim canımı, benim hayatımı aldılar. Ben ne söyleyebilirim ki? Benim aşkımı aldılar" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Henüz 23 yaşında uğradığı hain saldırı sonucu hayatını kaybeden, 2.5 yaşında Zehra ve 1 yaşındaki Ahmet Nuri'nin babası Onbaşı Hasan Güreşen'den geriye düğününde çekilmiş fotoğrafları kaldı. Öte yandan baba Nuri Güreşen'in çocukluk arkadaşı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen de acılı aileyi ziyaret ederek taziye dileklerinde bulundu. Terörün son bulmasını isteyen Sevigen, "Terörün vurduğu her eve ateş düşüyor. Artık buna bir son verme vakti geldi. Çünkü çocuklarını kaybeden ailelerin içi yanıyor. Başımız sağ olsun" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2007 Pazar 16:11:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ilke IP: 195.142.152.xxx Tarih : 12.06.2007 08:35:12
acımız çoook büyük.şehidimize ALLAHtan rahmet,ailesine bol sabır diliyorum.yaralı erlerimize rabbimden acil ve bol şifalar gelsin inş.yazık ya canlarımıza.o evladın ne günahı vardı arkasından gidiyo babam diye ağlattınız.o eş ki bu gencecik yaşta haketmemişti dul kalmayı sevdiğinden ayrı bi ömür geçirmeyi.merhametin yok pkk olsa korkarsın beddualardan.aldığın ahlardan.rabbim o evlatların o ana babaların o eşlerin sevdalıların ahını sizde bırakmasın.bir aldıysanız bin alacağız sizden.şehitlerim bekler sizi mahşer gününe çürümemiş bedeniyle yüreğindeki acının bedenindeki kanının her damlasını sormaya.ahımız kalmayacak sizde.ALLAH a emanet olun mehmetçik.dualarımız sizinle.korusun her zerrenizi rabbim.