1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Silahlı saldırı: 1 yaralı

İkitelli'de silahlı bir grup, bir derneği bastı. Olayda içeride bulunan 1 kişi hafif şekilde yaralanırken, dernek harabeye döndü. Dernek görevlileri, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin uyuşturucu tacirleri olduğunu iddia etti. 

Edinilen bilgiye göre, Atatürk Mahallesi 1. Sokak 51 numarada bulunan Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği, dün akşam saatlerinde 20 kişilik bir grubun silahlı sopalı saldırısına uğradı. Derneğe gelen grup, pompalı tüfekli şahıslarla dernekte bulunan kişiler arasında arbede yaşandı. Bu sırada 1 kişinin yüzünden hafif şekilde darp sonucu yaralandığı öğrenildi. Saldırganlar, derneğe maddi zarar verdikten sonra kayıplara karışırken, polis derneğe gelerek inceleme yaptı. Çevrede yoğun güvenlik önlemleri alan ekipler, dernekte parmak izi çalışması yaptı.
 
Dernek görevlileri, "Biz yıllardır bu bölgede uyuşturucu ve fuhuş çetelerine karşı mücadele ediyoruz. Bu sırada bu çetelerden yoğun baskı görüyoruz. Akşam saatlerinde yine uyuşturucu işi yapan bir kişi derneğimize gelerek, 'Ben burada istediğim gibi uyuşturucu satarım. Bana hiç kimse engel olamaz' demiş ve dernekteki arkadaşlarımızla tartışmış. Daha sonra aynı kişi, yanına 20-25 kişi alarak derneğe gelmiş ve gördüğünüz gibi dernek bu halde" diye konuştu. 

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 10:02:26
Güncelleme :24 Eylül 2007 Pazartesi 11:28:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?