1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

'Simitçi polis' kapkaççıyı yakaladı

Beyoğlu’nda bir kadının çantasını "kapkaç" yöntemiyle alan kişi, "simitçi" olarak görev yapan polis tarafından yakalandı.
 
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kalyoncu Kulluk Mahallesi Ömer Hayyam Caddesi’ndeki bir üst geçidin alt kısmında işine gitmek için yürüyen Seçil G.’nin kolundaki çantasını "kapkaç" yöntemiyle alan Çayan T. (28) olay yerinden kaçmak istedi. 

Bu sırada, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bir projesi kapsamında İstanbul’da göreve başlayan güvenlik timinde "simit satıcısı" olarak görev yapan bir polis memuru, olayı fark ederek Çayan T.’yi kısa sürede yakaladı. 

Etiler’de bir reklam ajansında çalıştığı öğrenilen Seçil G’nin çantasında 300 YTL ile değerli bir saat bulunduğu öğrenildi. 

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne getirilen Çayan T, polisteki işlemlerinin ardından Beyoğlu Adliyesi’ne gönderildi.

KENTTEKİ "KAPKAÇ" OLAYLARI

Öte yandan, Asayiş Şube Müdürlüğü yetkilileri, İstanbul’da geçen yıla göre kapkaç olaylarında azalma olduğunu belirterek, 2006’nın ilk 4 ayında 898 "kapkaç" olayı meydana geldiğini, bu yılın ilk 4 ayında ise 465 "kapkaç" olayının yaşandığı bildirdiler.
Yetkililer, bu yılın ilk 4 ayında "kapkaç" olaylarına ilişkin ise 123 kişinin yakalandığını kaydettiler.

'Simitçi' yakaladı mahkeme bıraktı

Kapkaçı önlemek için kurulan Güven Timleri'nden simitçi kılığındaki polis, kapkaççıyı suçüstü yakaladı Zanlı mahkeme tarafından serbest bırakıldı..

Simitçi, çiçekçi, boyacı kılığında İstanbul sokaklarına yerleştirilen Güven Polis Timleri göreve başlar başlamaz suçlu yakaladı. Beyoğlu Ömer Hayyam caddesi üzerindeki üst geçitte meydana gelen olayda, 28 yaşındaki Çayan Tunç adlı kapkaççı, Etiler'deki bir reklam bürosunda çalışan Seçil Gürçocuk'un kolunda takılı çantasını alıp kaçtı. Olayı gören simitçi kılığındaki polis memuru kapkaççıyı kısa süren kovalamaca sonucu yakaladı. Tunç, polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilirken içinde bir cep telefonu, makyaj malzemeleri, 300 YTL, 2 bin 500 dolar değerinde Rolex marka bir saat bulunan çanta Gürçocuk'a teslim edildi. Çayan Tunç ise mahkeme tarafından serbest bırakıldı.
AA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2007 Cumartesi 05:30:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?