2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Şirinevler'de 6 katlı bina çöktü

İstanbul Şirinevler'de 6 katlı bina çöktü. Enkaz altında kalanlar olduğu bildirildi.Enkaz altında kalanlar olduğu bildirildi. Bölgeye çok sayıda ambulans sevkedildi.

Şirinevler Mahmutbey Caddesi 7. Sokak'ta bulunan ve 8 katlı olduğu bildirilen bir bina, saat 18.00 sıralarında çöktü. İstanbul Valisi Güler, binanın çökmeden yarım saat önce gelen sesler üzerine büyük ölçüde boşaltıldığını açıkladı. Güler, eşyalarını almak için binaya giren bazı vatandaşların enkaz altında kaldığını söyledi. Yaralı ya da ölü sayısı hakkında henüz bir bilgi yok. Binanın yanındaki arsada bir temel kazıldığı, çökmenin bu nedenle olduğu sanılıyor. 

Olay yerine 15 itfaiye ekibi ile çok sayıda ambulansın sevkedildiği öğrenildi. İtfaiye yetkilileri enkaz altında kalanlar olduğunu belirtti. İtfaiye ekipleri sivil savunma ekiplerinde de yardım istedi. Binanın çevresinde, içeride yakınları olan vatandaşlar da toplandı. Kurtarma çalışmalarına vatandaşlar da katılıyor. Çöken binanın çevresindeki binalar da boşaltıldı. Polis, enkaz çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. CNNTURK televizyonun'na konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, olay yerine gittiğini, binanın neden çöktüğünün henüz bilinmediğini açıkladı. 

İstanbul Valisi Muammer Güler, binanın çökme nedeninin yanındaki temelden kaynaklandığını, çökmeden yarım saat önce binadan bazı çatırdamalar geldiğini, bunun üzerine binanın büyük ölçüde boşaltıldığını, bazı kişilerin eşyalarını almak için binaya girdiğini ve bu sırada binanın çöktüğünü açıkladı.





Milliyet İnternet
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2007 Perşembe 18:19:05
Güncelleme :26 Nisan 2007 Perşembe 19:04:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?