1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Şişli Belediyesi'nden 'telif' kontrolü

Şişli Belediyesi, 1 Eylül'den itibaren, meslek birlikleri ile beraber ilçede bulunan işletmelerde Telif Yasası'na uyulup uyulmadığı konusunda denetim yapacak.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Telif Yasası ihlallerine karşı sanatçı birliklerine destek vereceklerini belirterek, "Emek hırsızlığına karşı ilk olarak Şişli'de son vereceğiz" dedi. Müzik eserleri sahipleri ve sanatçılar telif haklarını tartışmak için bir araya geldi. Müzik Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Ali Rıza Binboğa, Müzik Eserleri Sahipleri Grubu (MSG) Başkanı Garo Mafyan ve Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYOR-BİR) Başkanı Ali Kocatepe ile Deniz Seki, Suavi, Ali Yavuz ve Ali Tekintüre'nin de katıldığı toplantıda telif hakları konusu tartışıldı.

Şişli Belediyesi'nde bir araya gelen sanatçılar, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince restoran, otel, disko ve barlarda yapılan her türlü müzik yayını için ödenecek telif bedeli konusunda yerel yönetimlerle yapılacak işbirliğini değerlendirdi.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Bu toplantının amacı, emek hırsızlığına dur duyabilmek. Emek hırsızlığına ilk olarak Şişli'de son vereceğiz” dedi. Toplantıya katılan meslek birlikleriyle karşılıklı istişarede bulunacaklarını belirten Sarıgül, yerel yönetim olarak alınması gereken önlemlerle ilgili sanatçı birliklerine destek vereceklerini, 1 Eylül'den itibaren meslek birlikleriyle birlikte sivil zabıta ekiplerinin ilçede bulunan işletmelerde telif yasasına uyulup uyulmadığı konusuyla ilgili olarak denetim yapacaklarını vurguladı.

anka
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2007 Cumartesi 14:31:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?