1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Soğuk günlerin sıcak dostu

Soğuk kış günlerinde, buram buram karanfil ve tarçın kokan bir kupa dolusu sıcak şarabın yerini ne tutabilir? Bu özel lezzetin tadını daha da iyi çıkarmanız için İstanbul’daki sıcak şarap adreslerini araştırdık. Karar sizin...

Bir dönem sadece Uludağ ve Kartalkaya gibi kayak merkezlerinde tatil yapanların yaşadığı sıcak şarap keyfi için artık uzaklara gitmeye gerek yok. Zira son bir kaç senedir başta İstanbul olmak üzere tüm büyük şehirlerdeki kafe-barlar ve şarap evleri de bu özel lezzeti müşterilerin beğenisine sunuyor.

Sıcak şarap artık sucuk-ekmek ile birlikte tercih edilmese de, arzuya göre peynir ya da meyve eşliğinde de yudumlanabiliyor.

Özellikle Beyoğlu’nda sıcak şarap yapan çok özel şarap evleri var. Kimileri daha kapıdan girer girmez sıcak şarap kupasını elinize tutuşturuyor, kimi de istenildiği an 10 dakikada hazırlayıp sunuyor. Malzemeler genel olarak aynı olsa da her mekânın kendine has bir stili ve sunduğu farklı bir lezzet var.

İşte İstanbul’da sıcak şarap servis eden en özel adresler...

TARİHİ PANO ŞARAPHANESİ
1898 yılında Panayot Papadopulos tarafından kurulan ve Türkiye’nin ilk şaraphanesi olma özelliği taşıyan Pano, Beyoğlu’na damgasını vuran mekânlardan biri… Mekânın tarihi dekoru, envai çeşit şarapların sıralandığı barıyla bütünleşiyor. Fondaki Grek müziği de tadında…


SARYA RESTAURANT & ŞARAPEVİ
600 yıllık bir şarap mahzenine kapılarını açan Sarya buram buram tarih kokuyor. Bu nedenden olacak ki müşterilerinin hepsi çoğunlukla orta yaşta. Mekâna Fransız ve İspanyolların ilgisi de büyük. Efkârlananlar, kafa dağıtmak ya da felekten bir gece geçirmek isteyenler buranın yolunu tutuyor.


DESİR ŞARAP EVİ
Fransız Sokağı’nda bulunan Desir, şık, şirin ve samimi bir cafe. Renkli atmosferi içimizi ısıtıyor. Öğle saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar dopdolu. Müşterileri de mekânın kendisi kadar elit ve seçkin. Hayatın telaşından biraz olsun sıyrılacağınız, kafanızı dinleyeceğiniz, Fransız melodileri eşliğinde şarabınızı yudumlayacağınız nezih bir ortam.


İSİS ŞARAP EVİ
Kadıköy’ün meşhur Barlar Sokağı’nda, 150 senelik ahşap bir binada bulunan İsis adını bereketi temsil eden Mısır Tanrıçası’ndan alıyor. Dört katlı mekânın müdavimleri arasında 30 yaş ve üzeri bir kitle dikkat çekiyor.


LEB-İ DERYA
Dik bir yokuş, bir apartmanın en üst katı ve muhteşem bir İstanbul manzarası… Neresi mi? Tabi ki Leb-i Derya. Etkisinden uzun süre kurtulamayacağınız, Taksim’de böyle bir yer mi varmış diyeceğiniz şık bir mekân. Görsel zenginliği kadar menüsündeki zenginlik de heyecanlandırıyor ve göz kamaştırıyor. Dünya mutfağının enfes tatları, içinizi serinletecek ya da ısıtacak çeşit çeşit içecekler, zengin bir içki ve şarap menüsü sizi müdavimi yapmaya yetecek. 





ntv
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2007 Cumartesi 18:28:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?