2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

'Suçlunun cezalandırılmasını istiyoruz'

Şirinevler'de Tavukçu Deresi Islah çalışmaları sırasında ağzı kontrplakla kapatılan rögara düşerek hayatını kaybeden 5 yaşındaki Dilara Dumrul'un evinde yas hakim. 

Talisiz kızın annesi Songül Dumrul, sorumluların bulunmasını istedi ve konuyla ilgilendiği için Başbakan Erdoğan'a çok teşekkür etti.
İhmalkarlığa kurban giden 5 yaşındaki Dilara Dumrul'un ölümünün ardından İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur görevden alınırken, talihsiz kızın annesi Songül Dumrul, sorumluların bulunmasını istedi. Gerçek suçlunun cezalandırılmasını istediklerini belirten Dumrul, "Haklı durumdayken, haksız duruma düşmemek için, iyi avukatlar bulmamız gerek. Her yerden avukatlar arıyor. 'Bize verin davayı diye'. Gerçek sorumlu kimse bulunsun gerçek suçlular yakalansın" dedi.

"BAŞBAKAN ARADI"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini aradığını söyleyen acılı anne Dumrul, "Allah razı olsun Başbakan Erdoğan aradı, ilgilendi. Her türlü yardımın yapılacağını ve suçluların cezalandırılacağını belirtti. Dün akşam aradı, hem benimle hem de eşimle görüştü" dedi.
Siyasi partilerin bu olay üzerinden rant sağlamaya çalışmaması gerektiğini dile getiren Dumrul, "Her siyasi parti arayıp, geleceğini söyledi. İlgilendi tam seçim döneminde kullanılmak istemiyoruz. Arayanlara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"AİLECE PSİKOLOJİK DESTEK ALACAĞIZ"
Ailenin psikolojik durumu, çocukların sağlığı için okullarını değiştireceklerini belirten Dumrul, "Doktorlar bana üzülmememi istedi. Daha sonra ailece, terapi göreceğiz. Keşke tedbir alınsaydı. Yapıları bilinçsizce yapıyoruz. Rögar biraz daha eğimli olsaydı kızım kurtulabilirdi. Karton yerine daha kalın bir şey olsaydı. Yakalayabilirdim ama kızım elimin altından öylece kayıp gitti" şeklinde konuştu. 

HASTANEYE KALDIRILDI

Dilara'nın çok zeki bir kız olduğunu söyleyen Songül Dumrul, "Reklam ajansına yazılmıştı. Eğer kızım yaşasaydı bugün arkadaşının doğum gününe gidecekti. Arkadaşı için bana kendisi atkı ve bere ördürmüştü" ifadelerini kullandı. 

Dilara Dumrul'un annesi, kızının mezarı başında fenalık geçirdi. Acılı anne, kızı Dilara'nın arkadaşının doğum günü için ördürdüğü atkı ve bereyi defalarca öperek gözyaşlarına boğuldu. Kızının mezarına sarılarak gözyaşları içinde ağıt yakan ve fenalık geçiren acılı anneye bir gazeteci yardımcı oldu. 

Kızının bugün bir arkadaşının doğum gününe gideceğini söyleyen acılı anne, hediye edilmek üzere ördüğü atkı ve bereyi basın mensuplarına gösterdi. Bereyi ve atkıyı defalarca öpen acılı anne, bir anda gözyaşlarına boğularak fenalık geçirdi. Songül Dumrul'u yakınları sakinleştirmek için uzun süre uğraştı. Bir süre sonra kendisine gelen acılı anne yakınlarıyla birlikte küçük Dilara'nın Kocasinan Mezarlığı'nda bulunan kabrine geldi. Bitkin bir halde kızın mezarının yanına oturan anne, kabre çiçekler bıraktı. Ardından Dilara'nın kabrine sarılan anne Songül Dumrul, gözyaşları içinde ağıtlar yakarak feryat etti. 

Yürekleri dağlayan anne bir süre sonra kendinden geçti. Kızının mezarı başında fenalaşan anne Songül Dumrul'a basın mensupları yardımcı oldu. Yeni Şafak muhabiri Ergün Çolakoğlu, anneyi kucaklayarak basın aracıyla hastaneye götürdü. Annenin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2007 Cumartesi 17:55:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?