8
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Tekne gezisi kötü bitti

İstanbul Boğazı’nda tekneyle gezintiye çıkan turistler, güvertede fotoğraf çekerken denize düştü. 4 turist, kıyıdaki balıkçılar ve tekne mürettebatı tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Olay, saat 10.00 sıralarında Rumelihisarı açıklarında meydana geldi. İçerisinde tamamı turist yaklaşık 40 yolcu bulunan ‘Ortaköylüm’ isimli gezinti teknesi, lodos nedeniyle oluşan yüksek dalgaların etkisiyle sallanmaya başladı. Bu sırada teknenin güvertesinde fotoğraf çeken 4 turist denize düştü. Turistlerden 2’si kıyıdaki balıkçılar tarafından, diğer 2’si de tekne mürettebatı tarafından kurtarılarak tekneye çıkartıldı. Turist kafilesinin büyük panik yaşadığı olay sonrası tekne kıyıya çekildi. Yaralanan yolcular, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından çevre hastanelerde tedavi altına alındı.

Görgü şahitleri, “Kıyıdaki balıkçılar olmasa çoğu boğulurdu” diye konuştu. Olaya tanık olan bir turist ise, “Yaklaşık 2 saattir turdaydık. Tekne sallandı, bir anda deniz düştüler. Çok korktuk” dedi.

Tekne sahibi ve kaptanı ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olay esnasında bir aparatı da kopan tekne ise sahipleri tarafından olay yerinden götürüldü. 

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2012 Cuma 18:35:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?