1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

'Tekno Taksi' İstanbul trafiğine çıkıyor

'TeknoTaksi'ler, İstanbul trafiğinde çok yakında yolcu taşımaya başlayacak. Proje, herhangi bir acil durum meydana geldiğinde Profesyonel Güvenlik İzleme Merkezi'nin taksiyi yakın takibe almasını sağlayacak.

Krom Teknoloji açıklamasına göre, 'TeknoTaksi' projesiyle, İstanbul'daki 18 bin taksi, 36 bin taksici ve 200 bin kişiye ulaşan aileleri ile yaklaşık 250 bin kişinin trafikte daha rahat ve güvenli dolaşabilmesi amaçlanıyor.

Açıklamada, projenin, taksicilerin daha rahat çalışabilmesi için farklı çözümler sunduğu, taksi durakları ve taksici arasındaki iletişimi güçlendirirken, müşteriyi de en yakın taksiye yönlendirerek, taksilerin müşteriye erişimini kolaylaştırdığı kaydedildi.

İstanbul Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odaları Oda Merkez Müdürü Adem Coşkunyürek, yılda yaklaşık bin taksicinin gaspa maruz kaldığını hatırlatarak, "Avrupa ülkelerinde uzun yıllardır kullanılan araç içi GPS-GSM sistemlerinin Türkiye'de de zorunlu hale getirilmesi lazım" dedi.

Açıklamaya göre TeknoTaksi'lerin içinde özel bir mekanizma bulunacak. Takside herhangi bir acil durum meydana geldiğinde taksi şoförü, bu mekanizma aracılığıyla Profesyonel Güvenlik İzleme Merkezi'nin taksiyi yakın takibe almasını sağlayacak.

Araç içi gizli kamera

Merkezdeki operatör, araç içi gizli kameralar ile suçluları teşhis ve suçu ispat edebilecek. Güvenlik güçleri ve sağlık ekipleriyle doğrudan ve kesintisiz iletişim sağlanacağından gerekli görüldüğü takdirde bu güçler devreye girecek.

Alarm merkezi ile polis ve özel ambulans sistemlerine 7 gün, günde 24 saat bağlı olduğundan, profesyonel ekipler her an taksicinin yanında olabilecek. Olası kaza veya saldırıların ardından taksicinin hastane masrafları ve diğer maddi kayıplarının telafisi için taksiciye özel ücretsiz gasp ve kaza sigortası yapılacak.

Yolcu da belli kapsamlarda sigortalı olacak

TeknoTaksi'lerde seyahat eden yolcu da belli kapsamlarda sigortalı olacak.

Türkiye'nin en kapsamlı ve sürekli güncellenen ayrıntılı elektronik haritalarına sahip TeknoTaksi, özel şifre ile duraktan veya evden, internete bağlanılabilecek her yerden izlenebilecek.

İnternetten aracın ortalama hızı, yaptığı kilometre ve güzergah bilgilerine kolayca ulaşılabilecek.

Açıklamaya göre, 'TeknoTaksi'ler, İstanbul trafiğinde çok yakında yolcu taşımaya başlayacak.
aa
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2007 Çarşamba 15:37:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?