2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Teröre karşı sessiz yürüyüş yapılacak

Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (Ulusal STKB) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin (ÇYDD) de aralarında bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşları tarafından teröre karşı "sessiz yürüyüş" gerçekleştirilecek.

AA muhabirinin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Meriçli, cumhuriyet mitinglerini düzenleyen kuruluşlar olarak teröre de "hayır" demek istediklerini söyleyerek, bu amaçla 23 Haziran Cumartesi günü Perpa’dan Çağlayan’a bir yürüyüş gerçekleştirme kararı aldıklarını bildirdi.

Prof. Dr. Meriçli, "Ateş düştüğü yakar ama terörün Mehmetçiklerimizi ve masum insanları şehit etmesi hepimizin içini yakıyor. İçimizi yakan bu bölücü teröre karşı, Perpa’dan Çağlayan Meydanı’na, Atatürk’ün ’Yurtta barış dünyada barış’ ilkesini anlamlı ve sessiz bir şekilde tüm dünyaya haykıracağız" dedi. Yürüyüşün, Perpa önünden hareketle Çağlayan Meydanı’na kadar yapılacağını belirten Prof. Dr. Meriçli, Çağlayan’da şehitler için yapılacak saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir de basın açıklaması yapılacağını bildirdi. Prof. Dr. Filiz Meriçli, yürüyüşü Şişli’deki Atatürk Evi’ne kadar sürdürmek istediklerini, ancak trafik yoğunluğuna neden olmamak için daha sonra bundan vazgeçtiklerini kaydetti. Yürüyüşün tamamen sessiz bir şekilde yapılacağını, hiçbir slogan atılmayacağını vurgulayan Prof. Dr. Meriçli, yürüyüşe katılanların teröre karşı pankart ve dövizler taşıyacaklarını ifade etti. Prof. Dr. Meriçli, düzenleme komitesinde siyasi partilere yer verilmediğine işaret ederek, "Ama partilerin bireyleri bu etkinlikte yer almak isterlerse, siyasi kimliklerini dışarıda bırakarak aramıza katılabilirler" dedi.

Yürüyüşe sendikalar ve meslek örgütlerinin de destek verdiğini kaydeden Prof. Dr. Meriçli, yürüyüşün, Ulusal STKB ve ÇYDD ile bazı sivil toplum örgütleri tarafından organize edildiğini bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2007 Perşembe 17:31:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?