1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

THY'den Konya'ya ek sefer

Büyükhelvacıgil, yaptığı yazılı açıklamada, geçen aylarda havayolu yetkililerine yaptıkları ziyaretin ardından Konya adına sevindirici gelişmelerin yaşandığını belirtti. 

THY'nin haftanın her günü olmak üzere Konya-İstanbul, İstanbul-Konya ek uçuş seferlerinin 25 Mart'tan itibaren başlayacağını bildiren Büyükhelvacıgil, ''Her gün saat 06.20 Konya-İstanbul, saat 22.55 İstanbul-Konya ek sefer yapılacak.

Bu gelişme, Türkiye'nin merkezinde olan Konya'ya ulaşım açısından avantaj getirecek'' dedi. Havayolu uçuşlarının artmasının kentin turizm ve ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Büyükhelvacıgil, şöyle devam etti: ''Konya'da önemli sektörlerde yıl içinde ulusal ve uluslararası fuarlar düzenleniyor. Fuarlar yurt içi ve yurt dışından iş adamlarını Konya'da bir araya getiriyor. Özellikle son yıllarda başta Orta Doğu ülkelerinden pek çok alım heyeti, Konya'nın yakın olması nedeniyle kente geldi. Ancak, Avrupa ülkeleri ise ulaşım konusunda yaşadıkları sıkıntı nedeniyle bu fuarları çok sıcak bulmadı. Sivil uçuşların sayısının artması ve rekabetin oluşmasıyla, çok sayıda iş adamı Konya'ya gelecektir.''

Büyükhelvacıgil, THY'nin Konya-İzmir, İzmir-Konya seferleri için çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Büyükhelvacıgil, 2007'nin Mevlana Yılı ilan edilmesiyle yerli ve yabancı birçok turistin Konya'yı ziyaret edeceğine de dikkati çekerek, uçak sefer sayısının artmasının hem Konya hem de Türkiye adına önemli gelişmelerin yaşanmasına katkıda bulunacağını belirtti.
a.a
Yayın Tarihi : 8 Mart 2007 Perşembe 15:41:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?