1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Topbaş: Herkes işini adam gibi yapmalı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İSKİ Genel Müdürü'nün görevden alınmasının kendi kararı olduğunu söyledi. 

AK Parti 5. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Topbaş, İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur'un görevden alınmasının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı olmadığına değinerek, ''İSKİ Genel Müdürü'nün yaşanan talihsiz olay sonrası görevden alınma gibi bir durum söz konusu değil. Bu konuyu Başbakan ile hiç görüşmedim, tamamen kendi kararımdır. Hem müteahhit firmanın iş haddini fes etme hem de İSKİ Genel Müdürümün görevden alınma kararı tamamen bana aittir'' dedi. 

Topbaş, yapılan çalışmalarda vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda hatırlatmalar yapılması gerektiğini belirterek, ''İnşallah bir daha böyle bir olayla karşılaşmayız. İnanıyorum ki bundan sonraki çalışmalarda müteahhitlerimiz daha dikkatli olacaklar. Böyle bir medeni şehirde yakışmayan görüntüler olmamasını diliyoruz'' diye konuştu. 

Başkan Topbaş, ihale yasası ve taşeronlar konusunda ise, ''İhale yasasının öngördüğü şartlarda, ihaleye çıkarlar bu konuda yeterliliği olanlar ihaleye girer ve serbest rekabet içinde ihaleyi alırlar. İhaleyi alan firma sözleşmedi ki şartları yerine getirirler. Üretim yaparken diğer taraftan da güvenlik her yönüyle konuşulur. İşi bir başkasına aktarma konusunda maalesef zaman zaman işi alıp bir miktar fark almak suretiyle gizli aktarmalar söz konusu olabilir. Ama alt taşeronlarla yapılması gayet normaldir. Tavukçu deresinin ıslah çalışmasında maalesef bir dikkatsizlik yaşandı. Koordinasyon kurulu toplantılarına İSKİ Genel Müdürü de katılıyor. Bu toplantılarda ben 'serden geçtiler bulun, duygusu olmayacak gece gündüz şantiyeleri gezecek adamlar bulun' diye haykırdım.

Bu olayla ilgili 3 hafta önce ikazım üzerine Genel Sekreter Yardımcım Mevlüt Ural müteahhit firmayı ikaz etmiş. Burada her türlü güvenlik önlemleri alınmalı, vatandaşlar bilemez ki yöneticilere güvenmek durumunda. Önüne gelecek olan sıkıntıyı o an için çözmek zorunluluğu var. Örnek vereyim, ayakkabı boyacısı ayakkabınız boyarken çorabınızı boyarsa ona ayakkabı boyacısı der misiniz? Demek ki işini adam gibi yapan ruhunu gönlünü işine yansıtan, orada sadece para kazanmak değil, zevk almak yaptığın işten tatmin olmak. Bu mantıkla gidersek Türkiye farklı noktalara gelir. Belediye Başkanı olarak çalışıyor ve gayret ediyorum. Herkes işini doğru yapacak'' dedi.
iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2007 Cumartesi 18:19:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?