2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Topbaş'tan 9 bin öğrenciye bisiklet

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, ilköğretim ve liselerde başarılı olan 9 bin öğrenciye törenle bisiklet dağıttı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ilköğretim ve liselerde başarılı olan dokuz bin öğrenciye, üzerine Başkan Kadir Topbaş'ın "Başarılarınızın devamını dilerim" mesajı yapıştırılan bisiklet hediye etti. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bisiklet dağıtılmasına yönelik eleştiriler için, "Devletin kaynakları millet uğruna feda olsun" dedi.


Bakan Çelik bisiklete de bindi
Belediye, İstanbul'daki tüm resmi ve özel ilköğretim okulu ile liselerde dereceye giren dokuz bin öğrenciye önceki gün Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen törenle bisiklet dağıttı. Törene Çelik, Topbaş ve İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer katıldı. Çelik ve Topbaş, müzik ve dans gösterilerinin ardından öğrencilere bisikletlerini dağıttı.

Bir öğrencinin bisikletine binerek salonda kısa bir süre tur atan Çelik, bisiklet dağıtımına yönelik eleştirileri şöyle yanıtladı: "Belediyenin kaynakları kamunun kaynaklarıdır ve bu insanlar Türk insanıdır, bizim insanımızdır. Tüm kamu kaynakları, hepimizin kaynakları insanımıza feda olsun. Anlayış bu olmalı. Devlet, millet için vardır, devletin kaynakları da millet uğruna feda olsun."

KİK ihaleyi mevzuata aykırı bulmuştu

Belediyenin geçen yıl öğrencilere dağıttığı bisikletlerin DMO'dan ihalesiz alındığına ve 6 bin bisiklete 500 bin YTL ödendiğine ilişkin haberler üzerine Kamu İhale Kurumu (KİK) "resen" inceleme başlattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan şirketlerin ve dağıtımını yapan Büyükşehir Belediyesi'nin, DMO'dan daire hizmetlerinde kullanılacak bisikletler alabileceğini belirten KİK, ihalesiz alınan bisikletlerin, okullarını başarıyla bitirerek dereceye giren öğrencilere "ödül" olarak dağıtılacağına dikkat çekti.

"Daire hizmetleri ile alakalı olmayan bu bisikletlerin ihale edilmeden doğrudan DMO'dan alınamayacağı sonucuna varıldı" diyerek, bisiklet alımını oyçokluğuyla mevzuata aykırı bulan KİK, konunun, değerlendirilmek, gerekiyorsa incelenmek veya soruşturulmak üzere İçişleri Bakanlığı'na bildirilmesine karar verdi.

735 bin YTL'lik ihale

Belediye 7 bin bisikleti, 30 Mayıs 2007'de ihaleyle Salko Bisiklet Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nden 735 bin YTL'ye aldı. Bisikletlerin tanesini 105 YTL'ye alan belediye, geçen yıl dağıtılan bisikletlerin tanesini Devlet Malzeme Ofisi'nden (DMO) 83.3 YTL'ye almıştı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2007 Perşembe 10:16:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?