2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Topbaş'tan İstanbullular'a müjde

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kayabaşı köyünde TOKİ'yle birlikte 90 ila 100 bin arasında konut yapmayı planladıklarını ve bunun 30 binin sadece İstanbul'da deprem riski taşıyan bölgelerde oturan ev sahiplerine verileceğini belirtti. 

Gölet Şark Sofrası'nda AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da katıldığı kahvaltılı bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Topbaş'ın yanı sıra, Esenyurt Belediye Başkanı Nemci Kadıoğlu, Tepecik Belediye Başkanı Fahmet Yıldız, Beylikdüzü Belediye Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, Kıraç Belediye Başkanı Hamit Öncü ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Bir konuşma yapan Başkan Topbaş, "İstanbul'da özellikle lokal problemler bulunmaktadır ama genel anlamada ülke problemleri de bulunmaktadır. Bahçeşehir halkının önemli sorunu yollar ve erişim sorunu en önemli olarak gösteriliyor. Fakat bu şehir inşa edilirken neden ulaşım problemleri alt yapısı hesaplanmamıştır. Burada bazı arkadaşlar, Bahçeşehir'in ulaşım sorunu nedeniyle eylem yapmayı planladıklarını belirttiler. Arkadaşlar haklısınız fakat bu eylem bize değil geçmiş yönetimlere karşı yapılmalıdır. Biz göreve geldiğimizden bu yana yalnız Bahçeşehir değil tüm İstanbul'un erişim problemleriyle ilgilendik ve ilgilenmeye devam ediyoruz. Bahçeşehirliler için TEM üzerinde yeni bir köprü, inşa etmeyi planladık ve bu proje TOKİ'le birlikte yapılacak ve yaklaşık 1 ay sonra bu projenin temeli atılacaktır.

 Bahçeşehirliler'in en önemli sorunlarından başında gişelerle ilgili sorun bulunmaktadır. Bunu geçtiğimiz gün Başbakanlıkla bizzat kendim görüştüm ve Sayın Başbakanımız bakanlarla ve ilgili kurulla çalışmaların başlatıldığını söyledi. Bu İstanbul'un gişe sorunları sadece Bahçeşehir'de değil, karşıda Sultanbeyli'de de bulunmaktadır. Ama bu sorunlar ne kısa sürede sona erdirilecektir. Ayrıca başka büyük bir proje üzerinde de çalışıyoruz. Bunlardan biri Hadımköy'le Büyükçekmece arasında yapmayı planladığımız bir tünel projesi var. Bunun yanında Bakırköy ve Beylikdüzü arasındaki metro çalışmaları da en kısa sürede tamamlanacaktır. Bilindiği gibi İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri yapmaktayız. Bunlar arasında en önemlisi Kayabaşı köyünde TOKİ'yle yapmayı planladığımız 90 ila 100 bin konutluk bir inşanın planı bulunmaktır. Bunun 30 bini sadece deprem riski taşıyan bölgede oturan vatandaşlarımıza tahsis edilecektir" dedi.
Topbaş, ayıca dünyada konuşulan küresel ısınmaya ilgili İstanbullulara ricada bulunarak, doğaya ve çevreye sahip çıkmalarını istedi.
İha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2007 Çarşamba 14:40:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?