1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Topbaş'tan piknikçilere uyarı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, piknik yapanları, "ateş yakmamaları" konusunda uyardı.

Kadir Topbaş, gazetecilerin "İstanbul'da beklenen aşırı sıcaklara yönelik alınan önlemler" hakkındaki sorularını yanıtladı.

Afrika sıcaklarının tesiri altındaki İstanbul'da, bugün ve Çarşamba günü sıcaklığın ciddi boyutlara ulaşacağı uyarılarını aldıklarını belirten Topbaş, Sağlık Bakanlığının genelgesi doğrultusunda, Vali Muammer Güler'in uyarılarının olduğunu ve özellikle kamuda çalışan özürlü, rahatsızlığı olan, yaşlı olan veya hamile olanların izinli sayılacağını hatırlattı.

Bu kadar aşırı sıcağın, su kaynaklarını tehdit ettiğini söyleyen Topbaş, "Bunu biliyoruz. Gereken tedbirleri aldık, ama İstanbullular, uyarılarımıza dikkat ederek daha az su kullanırlarsa bir problem yaşamayız. Ancak, bu aşırı sıcaklarda uzmanların verdiği birtakım bilgiler var. Ağır yiyeceklerden kaçınmak, bol sıvı tüketmek, hafif yiyecekler yemek, mecbur olmadıkça dışarıya çıkmamak gibi" diye konuştu.

Topbaş, piknik yapan İstanbullular'dan, piknik alanlarında daha dikkatli olmalarını ateş yakıp barbekü tarzında piknik yapmamalarını istedi.

Piknik ateşlerinin yangınlara neden olduğuna dikkati çeken Topbaş, şunları kaydetti:

"Özellikle İstanbullular'ın buna hassasiyet göstermesini rica ediyorum. İstanbul'da birkaç noktada yangınlar çıktı. Yangın uçaklarımız onlara anında müdahale ettiler. Burada, İstanbullular'ın da özellikle hassasiyet göstermesi, piknik alanlarında ateş yakmamaları, hatta bu pikniklerini ateşsiz tarzda yapmalarını rica ediyorum. Çünkü İstanbul'un akciğerleri ormanları, o nefes aldığımız alanları kaybedersek, yerine getirmek için uzun yıllara ihtiyacımız var."

Topbaş, "aşırı sıcaklar nedeniyle İstanbul'da su kesintilerinin olup olmayacağı" sorusunu da "Hayır, şu anda Kasım'a kadar inşallah bir problemimiz yok. İstanbullular'a susuzluk yaşatmayacağız. Ama İstanbullu bize yardımcı olduğu müddetçe bunu başarabiliriz" şeklinde cevapladı.

AA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 13:49:43
Güncelleme :26 Haziran 2007 Salı 13:54:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?