1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Turistler terkedilmiş bebek buldu

Eminönü'nde 1 günlük bebek, kundağa sarılı bir şekilde camii avlusuna terk edilmiş halde bulundu. İngiliz turistler tarafından fark edilen bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. 

Edinilen bilgiye göre, Eminönü'ndeki Rüstem Paşa Camii'ni gezen 3 İngiliz turist avluda bir çanta buldu. Çantanın içinden gelen sesten kuşkulanan turistler durumu cami görevlilerine iletti. Ardından açılıp kontrol edilen çantada kundak içine konulmuş bir bebek bulundu. Bunun üzerine durum, cami imamı tarafından yetkililere iletildi. Sağlık ekiplerince kontrol edildikten sonra polise teslim edilen ve 1 günlük olduğu anlaşılan bebeğin kundağında bulunan henüz soğumamış biberondan, bebeğin kısa bir süre önce bırakıldığı kaydedildi. Kundakta çok sayıda bebek bezi ve giysilerin bulunması da dikkat çekti. 

Bebeği bulan ingiliz turistlerden Juliet Corwent, "Benim de 3 tane çocuğum var. Biz burada geziyorduk. Çantayı fark ettik. Bunun üzerine camii yetkililerine haber verdik. Bir süre sonra polis geldi. Yetkililer, terk edilen kimsesiz bebeği sahiplenerek götürdüler" dedi. Bir gazetecinin 'Bebeği siz buldunuz, isim vermek aklınıza geldi mi?' şeklindeki sorusunu ise Corwent, "İsminin Juliet olmasını isterdim" diye yanıtladı. 

Bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu belirten görevli bir hemşire ise, "Herhangi bir sağlık problemi yok. Ancak yine de kontrol edilmesi gerekiyor. Bebek 1 günlük ve kız çocuğu" dedi.
Kimsesiz bebek koruma altına alınarak Eminönü Çocuk Koruma Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Henüz isim konulmayan bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Yetkililer, terk edilen bebeğin kime ait olduğunun belirlenmesi için geniş çaplı soruşturma başlatıldığını bildirdi.
iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 10:27:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?