30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Tuzla'da çevre temizliği seferberliği

Tuzla Belediyesi tarafından başlatılan "Geleceğimizi Geri Kazanalım" sloganı ile gerçekleştirilen etkinliğe katılan Belediye Başkanı Şadi Yazıcı amaçlarının daha yaşanabilir bir Tuzla oluşturmak olduğunu söyledi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde münasebeti ile Tuzla Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, tarafından "Geleceğimizi Geri Kazanalım" sloganıyla bir etkinlik gerçekleştirdi.

Etkinliğe katılan Başkan Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi olarak "daha temiz ve daha yeşil bir Tuzla" hedeflediklerini belirterek, "Bu nedenle özellikle yaz aylarında çöplerin ve diğer atıkların daha sık ve daha düzenli toplanmasını sağlayacağız. Çünkü sağlıklı bir toplum yaşamı, temiz bir çevreyle sağlanabilir. Ayrıca ağaçlandırma gibi çeşitli projelerimizle de ilçemizdeki yeşil alanlarımızı çoğaltacağız. Böylece çocuklarımıza daha temiz ve daha yeşil bir Tuzla bırakabiliriz" dedi.

Etkinlik kapsamında daha sonra, temizlik işleri personeli, ambalaj atığı ve bitkisel atık toplama ekipleri ile Türkiye Atık Pil Derneği (TAP) ekipleri tarafından sokak temizleme çalışması gerçekleştirildi.

Program kapsamında daha sonra, bölge okullarından Muzaffer Güzide Pulur İlköğretim Okulu öğrencilerine, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çabuk ve Temizlik İşleri Müdürü Süleyman Çetinkaya tarafından, 'Dünya Çevre Günü'yle ilgili hazırlanan şapka ve kumbaralar dağıtıldı.

Öğrencilere ayrıca, geri dönüşümlü atıkların yanı sıra bitkisel atık yağlar ve atık pillerin kaynağında ayrıştırılması ve bu atıkların nasıl biriktirilmesine yönelik uygulamalı bilgiler verildi. Öğrenciler daha sonra kendilerine dağıtılan çöp poşetleriyle, çevredeki çöpleri toplayarak etkinliğe destek verdiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 14:51:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?